Hopp til innhold

Samtale: Hvem får snakke om å vokse opp i Oslo

Hvordan har oppvekstromanen utviklet seg? Og hvordan har byutviklingen i Oslo påvirket litteratur, film og TV?

Det finnes et mangfold av oppvekstportretter fra Oslo; romaner, filmer, musikk og humorkontoer på sosiale medier. Fra ulike bydeler kommer ulike perspektiver, forskjellige generasjoner har forskjellige utgangspunkt, og innenfor generasjonene finnes grupper som gir ytterligere nyanseringer og versjoner på hvordan det er å vokse opp i et mangfoldig Oslo.

Hvilke sider av Oslo zoomer man inn på, geografisk og klassemessig? Hva uteblir? Hvilke stemmer der ute har vi ennå ikke hørt noe fra?

Dette arrangementet er en del av en serie debatter, samtaler og introduksjoner inspirert av Døden på Oslo S, som undersøker livet i Oslo i dag.

 

Visningstider
Varighet og pauser
45 minutter uten pause
Advarsler
Debatten er åpen for alle, også de som ikke skal se forestilling i etterkant. Husk å hente ut fribillett for å sikre deg plass.

Du møter:

  • Axel Hellstenius, dramatiker bak Døden på Oslo S, både filmen fra 1990 og Nationaltheatrets forestilling på Økernsenteret.
  • Sarah Zahid, forfatter. Har blant annet skrevet diktsamlingen Bjørnholt vgs.
  • Javad El Bakali, står bak humorkontoen utlending.memes.
  • Linn Stalsberg, journalist og forfatter og samtalens ordstyrer.

Opplev mer på Økernsenteret

Forestilling

Døden på Oslo S

Bli med og heng i det nedlagte kjøpesenteret på Økern, hvor du kan kjøpe en matbit og en øl og oppleve en musikalsk hyllest til de som står på utsida, til den upolerte undergrunnen – og til kjærligheten.

Les mer
Arrangementer

Døden på Oslo S: Arrangementer

I vår er det på Økernsenteret det skjer! Bli med på debatter, samtaler, konserter, UngKveld-er og et titalls introer til forestillingen Døden på Oslo S!

Les mer

Støttet av:

SparebankstiftelsenDNB.jpg Logo_frittord.jpg ├ÿkernSentrum_Logo_Black.png