Hopp til innhold

Debatt: Oslos rusmiljøer

Hvordan kan rusavhengige i Oslo få best mulig livskvalitet, og har de rett til en plass i byen? Oslo rusmiljøer – hvor skal de være? 

Hvordan kan rusavhengige i Oslo få best mulig livskvalitet, og har de rett til en plass i byen?

Rusmiljøene er også en del av Oslos bybilde, som i enhver storby, og i Døden på Oslo S er rusmiljøene selve hovedscenen. I seksti år har rusmiljøene blitt drevet fra plass til plass i byen vår, fra Nisseberget i Slottsparken på 60-tallet, til Plata og dagens samlingspunkt i Brugata. Hva er hovedgrunnen til at de flyttes rundt på? Er det for å gi rusavhengige et sted å tilhøre, eller er det for å plassere dem et sted hvor de ikke synes for resten av bybefolkningen?

Dette arrangementet er en del av en serie debatter og introduksjoner inspirert av Døden på Oslo S, som undersøker livet i Oslo i dag.

 

Visningstider
Varighet og pauser
45 minutter uten pause
Advarsler
Debatten foregår på Økernsenteret rett før forestilling og er åpen for alle, også de som ikke skal se forestillingen etterpå. Husk å hente ut fribillett for å sikre deg plass.

Du møter

  • Anna-Sabina Soggiu, sosionom og samfunnsdebattant. 
  • Lars Sandås, billedkunstner som i 2016 utga boken Narkoatlas - Oslo.
  • Arild Knutsen, styreleder i Foreningen for human narkotikapolitikk.
  • Anders Imenes, psykolog og debattens ordstyrer.

Forestilling

Døden på Oslo S

Bli med og heng i det nedlagte kjøpesenteret på Økern, hvor du kan kjøpe en matbit og en øl og oppleve en musikalsk hyllest til de som står på utsida, til den upolerte undergrunnen – og til kjærligheten.

Arrangementer

Døden på Oslo S: Arrangementer

I vår er det på Økernsenteret det skjer! Bli med på debatter, konserter, UngKveld-er og et titalls introer til forestillingen Døden på Oslo S!

Støttet av:

SparebankstiftelsenDNB.jpg Logo_frittord.jpg