Hopp til innhold

Debatt: Hvem forandres byen for?

Hvem skjer de store arkitektoniske forandringene i byen vår for? Hva slags by vil vi stå igjen med, og går det an å se for seg andre måter å forandre byen på?

I Døden på Oslo S skildres et sentrum som er farlig og nedslitt, men samtidig pulserende, variert og mangfoldig. Et sentrum som tas i bruk av mange forskjellige grupper med forskjellige ideer om hva som er vakkert og hva som er stygt. Vi møter også en by i voldsom forandring, med store byggeprosjekter underveis.

Dagens Oslo gjennomgår like store forandringer, om ikke større, med planer om å rive ned eller totalrenovere bygg som Galleri Oslo, Posthuset og Økernsenteret. Når byen pusses opp, får vi høyere materiell og estetisk standard, men samtidig forandres både byen og forutsetningene for hvem føler seg hjemme og hvem som har råd til å oppholde seg her.

Dette arrangementet er en del av en serie debatter og introduksjoner inspirert av Døden på Oslo S, som undersøker livet i Oslo i dag.

Debatten foregår på Økernsenteret rett før forestilling og er åpen for alle, også de som ikke skal se forestillingen etterpå.
Husk å hente ut fribillett for å sikre deg plass.

Visningstider
Varighet og pauser
45 minutter uten pause
Advarsler
Debatten foregår på Økernsenteret rett før forestilling og er åpen for alle, også de som ikke skal se forestillingen etterpå. Husk å hente ut fribillett for å sikre deg plass.

Du møter

  • Knut Schreiner, sosiolog, jobber med byutvikling hos Rodeo Arkitekter.
  • Hannah Sigriddatter Ander, samfunnsgeograf og medstifter av Kritisk bynettverk.
    Ole Pedersen, aktivist og sosial entreprenør, drifter Nedenfra ideelt A/S som jobber for demokratisk deltakelse i byutvikling.
  • Nazneen Khan-Østrem, journalist og debattens ordstyrer.
  • Dana Jdid, arkitekt MA Urbanism. Daglig leder og kunstnerisk leder på Urtegata. Startet pengeinnsamling for å redde lokal butikk på Grønland i Oslo.

Opplev mer på Økernsenteret

Forestilling

Døden på Oslo S

Bli med og heng i det nedlagte kjøpesenteret på Økern, hvor du kan kjøpe en matbit og en øl og oppleve en musikalsk hyllest til de som står på utsida, til den upolerte undergrunnen – og til kjærligheten.

Arrangementer

Døden på Oslo S: Arrangementer

I vår er det på Økernsenteret det skjer! Bli med på debatter, konserter, UngKveld-er og et titalls introer til forestillingen Døden på Oslo S!

Støttet av:

SparebankstiftelsenDNB.jpg Logo_frittord.jpg