Hopp til innhold

Velkommen til Introduksjon før Den kaukasiske krittringen der du får høre mer om Brechts liv og skriveprosesser i eksil.

Ikke i salg

Introduksjon: Den kaukasiske krittringen

Velkommen til Introduksjon før Den kaukasiske krittringen der du får høre mer om Brechts liv og skriveprosesser i eksil.

Bertolt Brecht (1898-1956) måtte flykte fra Tyskland under andre verdenskrig. Han levde i eksil i flere år, hvor han skrev noen av sine mest kjente teaterstykker. Den kaukasiske krittringen skrev han i 1944/45, da krig ble til fred, noe som også er tema i dramaet; det å kjempe for rettferdighet og å finne håp i håpløsheten.

Gjennom den såkalte "verfremdungseffekten" ville Brecht bryte med illusjonen på teaterscenen og forhindre publikums innlevelse i stykkene. Ved hjelp av bl.a. sanger, kommentarer og projeksjoner, ønsket han at publikum skulle innta en kritisk holdning til historiene

Dramaturg Hege Randi Tørressen er utdannet i Tyskland og har lang erfaring fra tysk teater, velkommen til Introduksjon som ser nærmere på Brechts arbeid med Den kaukasiske krittringen.

Alle våre Introduksjoner er gratis og åpent for alle, også de som ikke skal på forestillingen. Husk å melde deg på for å sikre deg plass.