Main menu and utilities

Main menu

Fotograf: NT

Ikke i salg

Frokostmøte: Løvetannbarn og oppvekst OBS: ARRANGEMENTET ER UTSATT

OBS: Arrangementet er utsatt, vi kommer tilbake med ny dato for salongen.

Velkommen til frokostmøte om barndom, oppvekst og alle de små felleskapene som er med på å forme oss.

Løvetannbarna er de som klarer seg på tross av, ikke på grunn av, livet sitt. Som sprenger seg gjennom den mørke asfalten av fattigdom, omsorgssvikt og ensomhet, og blomstrer sterkt og knallgult mot solen.
Historien om Jane Eyre er et klassisk eksempel, og i forestillingen Superkid får man oppleve en oppvekstskildring som er et spark til systemet som ikke funker, men også en hyllest til de som stiller opp.

For, de aller færreste barn som har det vanskelig blomstrer nemlig uten hjelp og gjødsel fra samfunnet rundt seg. Hva vi deler med hverandre i våre små og store fellesskap, har enorm betydning for den enkeltes muligheter til å klare seg, og få sjansen til å leve gode liv.

Alle menneskers historier handler om dem selv og dere egne evner og drivkraft, men det handler minst like mye om samfunnet vårt. Hva stiller vi opp med i nabolaget, hva gjør kommunen og staten for de barna som er født inn i familier med dårlig økonomi, sosiale problemer, sykdom eller rus?

Til tross for at velferdsstaten sørger for gratis skole, rimelig barnehage og gratis helsetjenester til alle, viser statistikken at de økonomiske forskjellene øker. I verdens rikeste land i 2020 vokser godt over 100 000 barn opp i fattigdom, og det blir flere for hvert år som går. De familiene møter også en rekke andre problemer. Og fattigdommen går i arv, mer nå enn før. Fattige voksne får barn som selv blir fattige.

Barnehage, skole, nabolag og fritidsaktiviteter har over tid blitt mer sosialt skjeve. De som har minst fra før, får også minst nytte av slike fellesskap. Skoleresultater, deltakelse i fritidsaktiviteter og utsikter til jobb i voksenlivet er i økende grad bestemt av hvordan du vokser opp. Flertallet har fått mer ressurser til å følge opp og støtte og investere i våre barn, mens et lite mindretall blitt stående utenfor og risikerer å bli der.

Hvordan skal vi sørge for at flere – helst alle – barna våre får en skikkelig sjanse i det ene, dyrebare livet de har?

Du møter:

  • Kingsford Siayor, skuespiller og medskaper av forestillingen Superkid.
  • Kaja Melsom, filosof og forfatter av boka Den fordømte friheten.
  • Ingvild Stjernen Tisløv, psykolog med lang erfaring i å bistå familier i krise.
  • Sigrun Gjerløw Aasland, fungerende leder i Tankesmien Agenda og forfatter av boka Det trengs en landsby.
  • Kaia Storvik, redaktør i Agenda Magasin og møtets ordstyrer

Frokostmøtet er et samarbeid med tankesmien Agenda, arrangementet er gratis og åpent for alle.

Frokosten serveres fra kl.07.30 Husk å melde deg på for å sikre deg plass. Det er begrenset antall sitteplasser, men garantert plass til alle som har meldt seg på.