Hopp til innhold

Hvordan finner vi (tilbake til) kontakten med naturen? Og hvilke svar om oss selv kan vi finne her?

Ikke i salg

Frokostmøte: Tilbake til naturen

Hvordan finner vi (tilbake til) kontakten med naturen? Og hvilke svar om oss selv kan vi finne her?

Velkommen til Frokostmøte inspirert av Tarjei Vesaas' verker, der naturen alltid spiller en helt sentral, ofte tiltrekkende, mystisk og altoppslukende rolle.

Hva betyr naturen for oss i dag? Hva får oss til å oppsøke den? Vi får høre om naturens helbredende kraft, at den har angstdempende effekt, at barn leker friere og lærer mer i naturen. I dag kan du melde deg på kurs i tre-klemming og skogsbading, når oppstod den moderne formen for bruk av naturen?

Hvordan endres vår forståelse for naturen, nå som den er i voldsom endring? Dyrearter dør ut, havnivået stiger og jordkloden går fra den holocene tidsalder og inn i den antropocene, menneskets tidsalder. Naturen har alltid hatt grepet om oss. Hva skjer nå som vi mennesker forsøksvis prøver å overta grepet på den?

Frokostmøte er et inspirert av forestillingen Brannen av Tarjei Vesaas og er et samarbeid med Universitet i Oslo - et møte mellom kunsten og akademia. 

I panelet møter du:

  • Erland Kiøsterud, forfatter.
  • Simone Kotva, research fellow ved Det Teologisk fakultet, UiO. Forsker på forholdet mellom religion, økologi og filosofi.
  • Lene Liebe Delsett, seniorrådgiver Senter for biogeokjemi i Antropocen, UiO.
  • Linn Stalsberg, forfatter og journalist og Frokostmøtets ordstyrer.

Frokostmøtet er gratis og åpent for alle. Enkel frokost serveres fra kl. 07.30

Husk å melde deg på for å sikre deg plass. Det er begrenset antall plasser, men Frokostmøtet vil også strømmes live på Nationaltheatrets og UiO sine Facebooksider.