Ikke i salg

Frokostmøte // Prinsen og Evigheten - om eksistensiell oppvåkning

– Det vesentlige er usynlig for øyet, sier den lille prinsen. Har vi voksne mistet kontakten med barnet i oss selv? Og hva kan den lille lære den store?

Den lille prinsen, skrevet av Antoine de Saint-Exupery, stiller evige spørsmål knyttet til menneskets grunnleggende sårbarhet; ensomhet, savn og dødsangst, men formidler dette alvorstunge gjennom glede og lekenhet. Fortellingen viser oss at de smertefulle sidene ved livet også er grunnlaget for alt som gjør livet verdt å leve: mening, kjærlighet og håp.

Barnets banale perspektiver blir omgjort til stor åpenbaring for den voksne.
Hvordan prioriterer det moderne mennesket tiden sin, er vi tilstrekkelig til stede i relasjonene våre, eller kaster vi bort for mye tid på skjermer? Reiser vi tilbake i tid når vi husker, eller er det minnene våre som reiser til oss – med et barn om bord?

Velkommen til frokostmøte for voksne inspirert av boken og forestillingen Den lille prinsen, et humanistisk storverk forkledd som en barnebok.
Til å hjelpe oss å vekke barnet i oss har vi et panel der fellesnevneren er at alle elsker Den lille prinsen.

Du møter:

  • Kaja Melsom, filosof og forfatter.
  • Ylva Østby, nevropsykolog ved Universitet i Oslo.
  • Kjersti Haugen, regissør for Den lille prinsen.
  • Samtalen ledes av journalist og forfatter Linn Stalsberg.

Frokostmøtet er et samarbeid med Livsvitenskap, Universitet i Oslo. Arrangementet er gratis og åpent for alle, husk å melde deg på for å sikre deg sitteplass.
Enkel frokost serveres fra kl. 07.30, da også dørene åpner.


PS: Frokostmøtet vil ikke bli direktestrømmet, slik våre frokostmøter tidligere er blitt.