Hopp til innhold

Noen kamper har vunnet frem, og noen har ikke - hvordan har protestarbeid bragt oss dit vi er i dag?

Ikke i salg

Frokostmøte: Protestene som former oss

Noen kamper har vunnet frem, og noen har ikke - hvordan har protestarbeid bragt oss dit vi er i dag?

Hvem er det som protesterer høyest, og hva oppnår de med det? Hvordan ser protestene ut i dag? Noen kan minne om kunstverk i form og uttrykksmåte. Teknologiens utvikling har påvirket måten vi protesterer på, og budskapet når ut til flere. Hva er effekten? Og ikke minst: Hvilke rettigheter er det vi ser på som selvsagte i dag, som det ligger harde kamper og stort offer bak?

Velkommen til frokostmøte i samarbeid med tankesmien Agenda. Arrangementet er inspirert av Blikktrommen av Günter Grass, som settes opp på Malersalen i høst i regi av Kjersti Horn. Denne romanklassikeren er en fortelling om den vesle gutten Oskar, som i protest mot en hyklersk verden slutter å vokse og spiller i utakt på tromma si.

Du møter:

  • Kjersti Horn, teaterregissør og aktuell med Blikktrommen.
  • Camara Lundestad Joof, ny husdramatiker ved Nationaltheatret og aktuell med De må føde oss eller pule oss for å elske oss på Torshovteatret i høst.
  • Jonas Bals, historiker og forfatter. Bals er aktuell med boka Streik, som tar for seg streikens betydning gjennom 150 år - blant annet om fyrstikkarbeiderne, AKP-streikene og Wenche Foss, som ledet den antifascistiske teaterstreiken under krigen.
  • Sylo Taraku, rådgiver i tankesmien Agenda og frokostmøtets ordstyrer.

Velkommen tilbake også som fysisk publikummer på våre arrangement! Arrangementet er gratis og har begrensede plasser - meld deg på for å sikre deg plass. Enkel frokost serveres fra kl.07.30. Husk å holde 1 meter avstand til de andre. 

Alle kan få med seg frokostmøtet; vi live streamer arrangementet på Agendas og Nationaltheatrets Facebook