Hopp til innhold

Det du er, vær fullt og helt, ikke stykkevis og delt. Eller?

Ikke i salg

Frokostmøte: Krenket og misforstått

Det du er, vær fullt og helt, ikke stykkevis og delt. Eller?

Forestillingen Krenket utspiller seg i smeltedigelen New York som på sett og vis kan minne om Oslo; en by der man som kjent lever side om side med mennesker med ulik bakgrunn og verdisyn. Men er det heller som Krenket - regissør Marit Moum Aune mener, en smeltedigel hvor ingenting smelter? 

Hvorfor har man trang til å sette folk i bås i stedet for å omfavne hverandres kompleksitet? Kan man rømme fra sin bakgrunn? Er det like greit å feie sin families religiøse bakgrunn under teppet og late som ingenting? På hvilken måte kan en større åpenhet for ukjent kultur og tradisjon berike våre fellesskap, også slik at vi unngår å havne i identitetspolitiske grupperinger? Kommer krenkelsestyranniet i veien for refleksjon og viljen til å lære av hverandre?

Frokostmøtet er inspirert av forestillingen Krenket, som spilles på Nationaltheatret i høst. Krenket handler om advokaten Amir, som lever et suksessrikt liv i New York sammen med kunstnerkjæresten Emily. Den muslimske bakgrunnen sin vil han helst ikke identifiseres med, men heller kritisere, mens Emily – som ikke har muslimsk bakgrunn – er dypt inspirert av islamsk uttrykk og tradisjon.

Du møter:

  • Marit Moum Aune, regissør på Krenket
  • Assad Siddique, skuespiller i Krenket
  • Heidi Taksdal Skjeseth, forfatter, journalist og tidligere USA-korrespondent
  • Sylo Taraku, rådgiver i tankesmien Agenda, jobber med innvandring og integrering.
  • Kaia Storvik, redaktør for Agendamagasin og frokostmøtets ordstyrer

Nationaltheatret og Tankesmien Agenda inviterer til gratis frokostmøte. Lett frokost serveres fra kl.07.30

Husk å melde deg på for å sikre deg plass. Det er begrenset antall sitteplasser, men garantert plass til alle som har meldt seg på.