Hopp til innhold

Blir vi ute av stand til å handle kollektivt når alle søker innover for å takle problemene i hverdagen? 

Ikke i salg

Frokostmøte: Samfunnet i selvets tidsalder

Blir vi ute av stand til å handle kollektivt når alle søker innover for å takle problemene i hverdagen? 

Kravene blir bare flere og flere – vi skal være fantastiske på alle områder, og i tillegg helt unike. Alt du er og gjør skal til enhver tid evalueres fortløpende av kjente og ukjente i sosiale medier, som gjennom beinharde algoritmer styrer hva som er populært. Samtidig blir samfunnets svar på hva som er gode og dårlige valg for den enkelte stadig mer uklare.

Hva gjør disse kravene med måten vi ser oss selv på? Kan informasjon om selvhjelp og selvrealisering bidra til å gjøre presset om å være perfekt enda større? Blir vi ute av stand til å handle kollektivt når alle søker innover for å takle problemene i hverdagen?

Du møter:

  • Kaja Melsom, filosof, forfatter og seniorrådgiver i Humanetisk Forbund
  • Ole Jacob Madsen, Filosof og Førsteamanuensis ved Psykologisk institutt i Oslo
  • Nora Jungeilges Heyerdahl, samfunnsdebattant, sentralstyremedlem i Grønn Ungdom.
  • Moderator: Kaia Storvik, Leder i Tankesmien Agenda og tidligere sjefsredaktør i Dagsavisen

Nationaltheatret og Tankesmien Agenda inviterer til frokostmøte på Nationaltheatret om forholdet mellom samfunn og individ. Frokostmøtet er inspirert av forestillingen Byggmester Solness, som handler om en aldrende arkitekt. Han har nådd toppen i sin karriere, men oppdager at han ikke er tilfreds: han har drømt om å bygge tårn, men har i stedet bygd hus. I stykket forsøker han å realisere arkitektdrømmen helt uten hensyn til omverdenen.

Nationaltheatret og Tankesmien Agenda inviterer til frokostmøte om selvets tidsalder 27. september kl. 08.00-09.00 i publikumsfoajeen på Nationaltheatret. Frokost serveres fra kl. 0730.