Hopp til innhold

I krysningen mellom science fiction og forskning ønsker vi velkommen til frokostmøte om reiser i verdensrommet, befolkning og vekst på andre planeter og evigheten.

Ikke i salg

Frokostmøte: En reise i tid og rom

I krysningen mellom science fiction og forskning ønsker vi velkommen til frokostmøte om reiser i verdensrommet, befolkning og vekst på andre planeter og evigheten.

Aniara er en refleksjon over det å være på reise, både i fysisk og i metafysisk forstand. En katastrofe som treffer jordkloden fører hele menneskeheten på flukt. Det ene stjerneskipet etter det andre setter fart mot verdensrommet. Målet er å finne nye steder å bo for de overlevende. Metoden er å kolonialisere planeter i og bortenfor vårt solsystem. Hva vet vi om livet i verdensrommet og muligheten for å leve her? Hvor lang er en evighet? Er muligheten for evig liv innen rekkevidde? Hva er det med denne lengselen ut og vekk?

Uken før Aniara har premiere varmer vi opp med frokostmøte inspirert av forestillingen.

I samarbeid med Universitetet i Oslo møter du noen av Norges fremste forskere på astrofysikk, filosofi og psykologi. 

Du møter:

  • Ole Martin Moen, filosof og forsker ved UiO, og som ønsker å fryses ned når han dør og vekkes til live igjen når teknologien er klar for det.
  • Øystein Elgarøy, astrofysiker og professor ved UiO. Hans fagfelt er kosmologi og han forsker på universets struktur og historie.
  • Anne Austad, førsteamanuensis ved VID Vitenskapelige Høgskole. Hennes fagfelt er blant annet religionspsykologi og har skrevet om kontakt med de døde og meningen for de etterlatte.
  • Linn Stalsberg, journalist, forfatter og samfunnsdebattant og møtets ordstyrer.


Arrangementet er gratis og åpen for alle, frokost serveres fra kl. 07.30.

Husk å melde deg på for å sikre deg plass.