Hopp til innhold

Velkommen til frokostmøte om #metoo-revolusjonen i teaterbransjen og i det offentlige rom på Nationaltheatret.

Ikke i salg

#stilleforopptak – frokostmøte

Velkommen til frokostmøte om #metoo-revolusjonen i teaterbransjen og i det offentlige rom på Nationaltheatret.

Sterke historier om seksuell trakassering i det norske arbeidsmarkedet har rystet oss helt siden emneknaggen #metoo ble lansert i oktober. Men hva har disse historiene egentlig lært oss? Har vi nye spilleregler nå? Hvordan vil Norge og verden se ut når revolusjonen stilner?

 PROGRAM:

07.3008.00: Gratis frokost

08:0008.30: Debatt med skuespillere og regissører. Hva er annerledes i teatermiljøet i forhold til andre bransjer? Hvordan er maktforholdet mellom skuespiller og regissør? Hvilke paralleller ser vi til andre forhold mellom ledere og medarbeidere? 

I panelet: skuespiller Espen Klouman Høiner, skuespiller Maria Bock 

08.30–09.00 Debatt om trakassering som offentlig problem.

Hvordan har #metoo endret oss og måten vi ser kjønn på? Vil spillereglene endres og situasjonen bli bedre for neste generasjon?

I panelet: samfunnsdebattant Marie Simonsen, forfatter av «En sånn jente» Monica Flatbø, representant for likestillingsombudet Claus Jervell og forfatter og programleder Liv Gulbrandsen.

08.10–09.30 Samtale med ledere i bransjen: Hvordan bør ledere møte ofre for trakassering og overgrep? Hva bør teatrene og ledere generelt gjøre annerledes? Hvilke konkrete tiltak er satt i gang av kultur- og utdanningsinstitusjoner?

Med: rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo Jørn Mortensen, teatersjef Hanne Tømta og representant for likestillingsombudet Claus Jervell. Ordstyrer: samfunnsdebattant og forfatter Linn Stalsberg.

Frokostmøtet er et samarbeid mellom Nationaltheatret og Kunsthøgskolen i Oslo. Teatre og utdanningsinstitusjoner bærer et stort ansvar, ikke bare ovenfor sine ansatte, men også som sentrale stemmer i det offentlige rom. Derfor starter vi med å sette vårt eget miljø under lupen når vi tar debatten om seksuell trakassering i arbeidslivet og håper dermed å skape en enda mer åpen samtale rundt dette som gjelder oss alle.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Det blir servert frokost fra kl. 07.30.Frokostmøtet er ferdig kl. 09.30