Hopp til innhold

Velkommen til frokostmøte om blodets rolle på film, teater og i virkeligheten.

Ikke i salg

Halloweenfrokost - livsviktig, men skremmende blod

Velkommen til frokostmøte om blodets rolle på film, teater og i virkeligheten.

Blod er livsviktig for oss, men blod er også forbundet med sykdom og død – og ikke minst et yndet virkemiddel i litteratur, film og teater. 

Hva hadde Kill Bill vært uten blod? Eller Shakespeares Richard den tredje? Hva vet vi om blodet? Hva kan blodet fortelle om oss?

Program:

Skuespiller Heidi Goldmann gjør et utdrag fra Dracula.

Steven Wilson

Kjemiker Steven Wilson, førsteamanuensis ved Kjemisk institutt, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiO. Wilson gir oss innsikt i hva kjemikere kan finne ut om oss ved å analysere blodet vårt for eksempel om man har blitt dopet, er alvorlig syk eller har blitt forgiftet. Noen blodanalyser kan til og med renvaske oss i mordsaker! I fjor fikk Wilson fakultetets formidlingspris.

Anne Kveim Lie

Lege og idéhistoriker Anne Kveim Lie, førsteamanuensis, Institutt for helse og samfunn, Det medisinske fakultet, UiO. Hun gir oss innsikt i hvilke livsviktige oppgaver blodet har, blod i et globalt perspektiv, hvilken symbolsk rolle det har hatt i historien og forståelse av blod i ulike kulturer. Hun var redaktør for boka «Rødt og hvitt: om blod og melk i fortid og samtid» (2012). Lie var på Morgenbladets liste over fantastiske formidlere i fjor.

Inger Merethe Hobbelstad

Hobbelstad er forfatter, kommentator og teater- og filmanmelder i Dagbladet. Hun har mottat flere priser for innsiktsfulle og velskrevne film- og teateranmeldelser og ga i 2016 ut verket "Å leve med Shakespeare" som høstet strålende kritikker fra presse og publikum. 

Ordstyrer

Forfatter og journalist Linn Stalsberg er ordstyrer og leder en samtale etter innledningene.

Arrangementet er gratis og vi serverer blodig frokost fra kl 07.30. 
Selve møtet starter 08.00-09.00 og det blir muligheter for å snakke med innledere og andre deltakere til 09:30.