Hopp til innhold
125 år
panel oppvekstdebatt

Samtale: Hvem får snakke om å vokse opp i Oslo

Hvordan har oppvekstromanen utviklet seg? Og hvordan har byutviklingen i Oslo påvirket litteratur, musikk, teater og film?

Det finnes et mangfold av oppvekstportretter fra Oslo; romaner, filmer, musikk, teater og humorkontoer på sosiale medier. Fra ulike bydeler kommer ulike perspektiver, forskjellige generasjoner har forskjellige utgangspunkt, og innenfor generasjonene finnes grupper som gir ytterligere nyanseringer og versjoner på hvordan det er å vokse opp i et mangfoldig Oslo.

Hvilke sider av Oslo zoomer man inn på, geografisk og klassemessig? Hva uteblir? Hvilke stemmer der ute har vi ennå ikke hørt noe fra?

Dette arrangementet er en del av en serie debatter, samtaler og introduksjoner inspirert av Døden på Oslo S, som undersøker livet i Oslo i dag.

 

Visningstider
Varighet og pauser
45 minutter
Advarsler
Samtalen er åpen for alle, også de som ikke skal se forestilling i etterkant. Husk å hente ut fribillett for å sikre deg plass. Dørene åpner kl. 17.30, og arrangementet starter kl. 18.00.

Du møter:

  • Axel Hellstenius, dramatiker bak Døden på Oslo S, både filmen fra 1990 og Nationaltheatrets forestilling på Økernsenteret.
  • Sarah Zahid, forfatter. Har blant annet skrevet diktsamlingen Bjørnholt vgs.
  • Javad El Bakali, står bak humorkontoen utlending.memes.
  • Linn Stalsberg, journalist og forfatter og samtalens ordstyrer.
  • Don Martin, rapper og tekstforfatter fra Oslo øst.

Opplev mer på Økernsenteret

Forestilling
Høyblokk i neongrønt på mørkegrønn bakgrunn

Døden på Oslo S

Bli med og heng i det nedlagte kjøpesenteret på Økern, hvor du kan kjøpe en matbit og en øl og oppleve en musikalsk hyllest til de som står på utsida, til den upolerte undergrunnen – og til kjærligheten.

Les mer
Arrangementer
Collage for arrangementer

Døden på Oslo S: Arrangementer

Våren 2023 stod i Økernsenterets tegn! Døden på Oslo S handlet ikke bare om teater, men også debatter, samtaler, konserter, UngKveld-er og et titalls introer!

Les mer

Støttet av:

SparebankstiftelsenDNB.jpg Logo_frittord.jpg ├ÿkernSentrum_Logo_Black.png