Hopp til innhold
125 år
Intro med Anita Hillestad 

Intro: Den såkalte undergrunnen møter makta

Med visuellaktivist og kunstner Anita Hillestad.

Kunst og aktivisme presentert av Anita Hillestad. Hillestad har dokumentert okkupasjonsprosjekter i Oslo siden tidlig 2000-tallet.

Hillestad vil holde en introduksjon med utgangspunkt i installasjonen Art Shop, som består av en rekke fotografier fra demonstrasjoner, og fra hus- og landokkupasjoner i Oslo (2002–2014). Presentasjonen og installasjonen viser til en tid der folk demonstrerte, okkuperte hus og sa at nok er nok.

Introduksjonen vil ta for seg forskjellige sider ved maktovergrep i det offentlige rom. Og hva er egentlig husokkupasjoner? Hvordan organiseres de og hvordan bor man i et okkupert hus?

Hillestad har en bakgrunn fra UIO (cand.mag. hist. fil.) med vekt på Folkloristikk, noe som har preget innfallsvinkelen hennes kunstnerisk. Det er fortellingene og mytene om de andre som undersøkes. Hva er sant? Hvem bestemmer sannheten? Finnes det kun én sannhet?

På utvalgte kvelder og rett før forestilling inviterer vi til en introduksjon til Døden på Oslo S.

Her møter du folk som alle har mye på hjertet og en fascinasjon for denne kultklassikeren av en bok, en film – og nå også en teaterforestilling. 

Visningstider
Varighet og pauser
20 minutter
Advarsler
Introen starter kl. 18.15 på Økernsenteret, rett før forestilling. Baren er åpen fra kl. 18.00. Husk å hente ut fribillett for å sikre deg plass.

Introer til Døden på Oslo S:

Opplev mer på Økernsenteret

Forestilling
Høyblokk i neongrønt på mørkegrønn bakgrunn

Døden på Oslo S

Bli med og heng i det nedlagte kjøpesenteret på Økern, hvor du kan kjøpe en matbit og en øl og oppleve en musikalsk hyllest til de som står på utsida, til den upolerte undergrunnen – og til kjærligheten.

Les mer
Arrangementer
Collage for arrangementer

Døden på Oslo S: Arrangementer

Våren 2023 stod i Økernsenterets tegn! Døden på Oslo S handlet ikke bare om teater, men også debatter, samtaler, konserter, UngKveld-er og et titalls introer!

Les mer

Støttet av:

SparebankstiftelsenDNB.jpg Logo_frittord.jpg ├ÿkernSentrum_Logo_Black.png