Hopp til innhold
125 år
panel russamtale

Samtale: Oslos rusmiljøer

Hvordan kan rusavhengige i Oslo få best mulig livskvalitet, og har de rett til en plass i byen? Hvor skal Oslos rusmiljøer gjøre av seg? 

Rusmiljøene er også en del av Oslos bybilde, som i enhver storby, og i Døden på Oslo S er rusmiljøene selve hovedscenen. I seksti år har rusmiljøene blitt drevet fra plass til plass i byen vår, fra Nisseberget i Slottsparken på 60-tallet, til Plata og til dagens samlingspunkt i Brugata.

Hva er hovedgrunnen til at de flyttes rundt på? Er det for å gi rusavhengige et sted å tilhøre, eller er det for å plassere dem et sted hvor de ikke synes for resten av bybefolkningen?

Dette arrangementet er en del av en serie debatter, samtaler og introduksjoner inspirert av Døden på Oslo S, som undersøker livet i Oslo i dag.

Visningstider
Varighet og pauser
45 minutter
Advarsler
Samtalen er åpen for alle, også de som ikke skal se forestilling i etterkant. Husk å hente ut fribillett for å sikre deg plass. Dørene åpner kl. 17.30 og arrangementet starter kl. 18.00.

Du møter:

  • Anna-Sabina Soggiu, sosionom og samfunnsdebattant. 
  • Lars Sandås, billedkunstner som i 2016 utga boken Narkoatlas – Oslo.
  • Arild Knutsen, styreleder i Foreningen for human narkotikapolitikk.
  • Anders Imenes, psykolog og samtalens ordstyrer.

Opplev mer på Økernsenteret

Forestilling
Høyblokk i neongrønt på mørkegrønn bakgrunn

Døden på Oslo S

Bli med og heng i det nedlagte kjøpesenteret på Økern, hvor du kan kjøpe en matbit og en øl og oppleve en musikalsk hyllest til de som står på utsida, til den upolerte undergrunnen – og til kjærligheten.

Les mer
Arrangementer
Collage for arrangementer

Døden på Oslo S: Arrangementer

Våren 2023 stod i Økernsenterets tegn! Døden på Oslo S handlet ikke bare om teater, men også debatter, samtaler, konserter, UngKveld-er og et titalls introer!

Les mer

Støttet av:

SparebankstiftelsenDNB.jpg Logo_frittord.jpg ├ÿkernSentrum_Logo_Black.png