Hopp til innhold
125 år
panel i ungdomssamtale

Samtale: Kunsten å henge – hvordan romme ungdom i byen?

Ungdomstid er hengetid. Men hvilke rom og tilholdssteder har ungdom egentlig til disposisjon? Blir deres ønsker og behov tatt på alvor, eller er det meste voksenstyrt?

Flere generasjoner ungdom kan kjenne seg igjen i Lena og Pelles aktivitet nummer én i Døden på Oslo S: henging. De henger på Oslo City, Burger King og på gata – hvor som helst. Det å henge kan virke som den mest naturlige tilstanden i ungdomsårene, idet de skal finne seg selv og sin plass i samfunnet. Samtidig blir hengingen ofte uglesett, og frykten for lediggang lå bak den opprinnelige etableringen av kommunale ungdomsklubber.

Er det behov for flere uavhengige rom hvor ungdom kan utfolde seg fritt uten innblanding fra voksne? Hvordan vil det i så fall se ut? Vi inviterer til en samtale mellom ungdom og voksne om ungdomskulturen i dag.

Dette arrangementet er en del av en serie debatter, samtaler og introduksjoner inspirert av Døden på Oslo S, som undersøker livet i Oslo i dag.

Visningstider
Varighet og pauser
45 minutter
Advarsler
Samtalen er åpen for alle, også de som ikke skal se forestilling i etterkant. Husk å hente ut fribillett for å sikre deg plass. Dørene åpner kl. 17.30, og arrangementet starter kl. 18.00.

Du møter:

  • Rina Mariann Hansen, byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester.
  • Ingar Brattbakk, forsker ved Oslo Met. Blant annet om barndom i storby.
  • Abdirahmaan Hasan, videregående skoleelev og medlem av Ungt Crew på Døden på Oslo S.
  • Alberte Tennøe Bekkhus, leder av Rød Ungdom og debattens ordstyrer.

Opplev mer på Økernsenteret

Forestilling
Høyblokk i neongrønt på mørkegrønn bakgrunn

Døden på Oslo S

Bli med og heng i det nedlagte kjøpesenteret på Økern, hvor du kan kjøpe en matbit og en øl og oppleve en musikalsk hyllest til de som står på utsida, til den upolerte undergrunnen – og til kjærligheten.

Les mer
Arrangementer
Collage for arrangementer

Døden på Oslo S: Arrangementer

Våren 2023 stod i Økernsenterets tegn! Døden på Oslo S handlet ikke bare om teater, men også debatter, samtaler, konserter, UngKveld-er og et titalls introer!

Les mer

Støttet av:

SparebankstiftelsenDNB.jpg Logo_frittord.jpg ├ÿkernSentrum_Logo_Black.png