Hopp til innhold
125 år
Debattpanel - hvem forandres byen for

Debatt: Hvem forandres byen for?

Hvem skjer de store arkitektoniske forandringene i byen vår for? Hva slags by vil vi stå igjen med, og går det an å se for seg andre måter å forandre byen på?

I Døden på Oslo S skildres et sentrum som er farlig og nedslitt, men samtidig pulserende, variert og mangfoldig. Et sentrum som tas i bruk av mange forskjellige grupper med forskjellige ideer om hva som er vakkert og hva som er stygt. Vi møter også en by i voldsom forandring, med store byggeprosjekter underveis.

Dagens Oslo gjennomgår like store forandringer, om ikke større, med planer om å rive ned eller totalrenovere bygg som Galleri Oslo, Posthuset og Økernsenteret. Når byen pusses opp, får vi høyere materiell og estetisk standard, men samtidig forandres både byen og forutsetningene for hvem som føler seg hjemme og hvem som har råd til å oppholde seg her.

Dette arrangementet er en del av en serie debatter, samtaler og introduksjoner inspirert av Døden på Oslo S, som undersøker livet i Oslo i dag.

Visningstider
Varighet og pauser
45 minutter
Advarsler
Debatten er åpen for alle, også de som ikke skal se forestilling i etterkant. Husk å hente ut fribillett for å sikre deg plass. Dørene åpner kl. 17.45, og debatten starter kl. 18.00.

Du møter:

  • Knut Schreiner, sosiolog, jobber med byutvikling hos Rodeo Arkitekter.
  • Hannah Sigriddatter Ander, samfunnsgeograf og medstifter av Kritisk bynettverk.
  • Ole Pedersen, aktivist og sosial entreprenør, drifter Nedenfra ideelt A/S som jobber for demokratisk deltakelse i byutvikling.
  • Dana Jdid, arkitekt MA Urbanism. Daglig leder og kunstnerisk leder på Urtegata. Startet pengeinnsamling for å redde lokal butikk på Grønland i Oslo.
  • Nazneen Khan-Østrem, kommentator og debattens ordstyrer.

Opplev mer på Økernsenteret

Forestilling
Høyblokk i neongrønt på mørkegrønn bakgrunn

Døden på Oslo S

Bli med og heng i det nedlagte kjøpesenteret på Økern, hvor du kan kjøpe en matbit og en øl og oppleve en musikalsk hyllest til de som står på utsida, til den upolerte undergrunnen – og til kjærligheten.

Les mer
Arrangementer
Collage for arrangementer

Døden på Oslo S: Arrangementer

Våren 2023 stod i Økernsenterets tegn! Døden på Oslo S handlet ikke bare om teater, men også debatter, samtaler, konserter, UngKveld-er og et titalls introer!

Les mer

Støttet av:

SparebankstiftelsenDNB.jpg Logo_frittord.jpg ├ÿkernSentrum_Logo_Black.png