Main menu and utilities

Main menu

Når den døde vågner

Bli med på vandring sammen med Ibsen!

Bli med Henrik Ibsen på hans legendariske spasertur.

Hver dag kl. 11.30 forlot Henrik Ibsen sin leilighet for sin daglige vadring ned til Grand Hotel. Nå er du invitert med på turen – sammen med Ibsen selv!

Henrik Ibsens daglige vandring fra leiligheten i Arbins gate og ned Karl Johan på vei til Grand Hotel var en levende turistattraksjon. Folkemengden delte seg foran ham, og historiens første paparazzier tok stjålne bilder. Selv i dag er Ibsens spasertur kjent for de fleste nordmenn.

Under Ibsenfestivalen 2018 vil Ibsen igjen legge ut på sin legendariske vandring, og passere Universitetet på vei til Grand Café, taus og innesluttet, forfulgt av en tjenestejente.

Og du er invitert med – via smarttelefonen din blir du vitne til hans indre tankeliv: På teatrets hjemmesider kan du spille av en lydfil på telefonen og reise 120 år tilbake i tid. Hva tenkte Ibsen der han gikk?

Gjennom vandringen Når den døde vågner får du høre Ibsens tanker rundt samlivet med Suzannah, prosessen bak noen av hans mest kjente stykker, konfliktene rundt reisingen av Nationaltheatret, motstanden og fortielsen han møtte i sitt eget forfatterskap, og yngre samtidige kunstnere som Hamsun og Munch. 

Slik kommer du nær Henrik Ibsen – og hans samtid – ikke som en museumsgjenstand, men som et levende menneske og kontroversiell forfatter.

Når den døde vågner er et samarbeidsprosjekt mellom ARTic Rose Productions, Nationaltheatret, Ibsenmuseet, Christian Ringnes og Oslo kommune.

Denne forestillingen er ikke lenger i spill. Klikk her for å se alle aktuelle forestillinger.

Når den døde vågner er et samarbeidsprosjekt mellom ARTic Rose Productions, Nationaltheatret, Ibsenmuseet, Christian Ringnes og Oslo kommune, og var en del av Ibsenfestivalen 2018.

Les mer om Ibsenfestivalen

The Ibsen Festival

Medvirkende

Nicolay Lange-Nielsen og Beathe Gillebo.

Regissør

  • Nicolay Lange-Nielsen

    Nicolay Lange-Nielsen har skapt og fremfører performancen Når den døde vågner.

    Les mer om ham her.

Praktisk informasjon

Oppmøte: Ibsenmuseet kl. 11.15.

Avspilling av lydspor: Publikum må ta med smarttelefon og ørepropper for å spille av lydfilen som ligger i en avspillingsboks under.

Språk: Spilles på norsk.

Varighet: 30 minutter.

Billetter: Gratis – meld deg på i forkant for å sikre deg plass.

Lytt til lydsporet

Les mer om ...