Main menu and utilities

Main menu

Lille Eyolf (NO)

Av Henrik Ibsen

«Skodespelarane er mest skræmande gode i den kontrollerte galskapen.»
Dag og Tid

Ibsens mørkeste mørke

Lille Eyolf – en teaterbombe Norge neppe har sett maken til.

Teater Ibsens versjon av Lille Eyolf bryter med de fleste teaterkonvensjoner: Ibsens tekst er radikalt nedstrøket, nye tekster er tilført. Her finnes både utdrag fra andre Ibsen-tekster, Jens Bjørneboe, Kierkegaard og norske folkeeventyr. Den psykologisk-realistiske spillestilen er kastet over bord, og det visuelle uttrykket er fjernt fra Ibsens dagligstuer og korsetter.

Tilbake står en forestilling som borer seg inn i Ibsens mørkeste mørke, men som også leker med sin egen form og sparker det etablerte teaterpublikummet på leggen. Lille Eyolf er kanskje Ibsens mest mystiske, magiske og mørke stykke. Det er et drama om å miste et barn, miste seg selv – og å gjenoppstå på nytt. 

Det er den tyske regissøren og skuespilleren Silvia Rieger, fra det prestisjefylte teatret Volksbühne i Berlin, som har regissert forestillingen. Iscenesettelsen vakte såpass sterke publikumsreaksjoner etter premieren i Skien våren 2018 at teatret la inn en liten advarsel på sin nettside: «Da vi hentet inn den tyske regissøren Silvia Rieger til å sette opp Lille Eyolf, visste vi to ting: 1. Forestillingen kom til å bli kompromissløs. 2. Forestillingen kom til å bli en opplevelse publikum husker. Dette har vi også fått. Forestillingen provoserer og utmatter, begeistrer og utfordrer (…) Vår Lille Eyolf utfordrer publikums syn på teater – og deres syn på Ibsen.»

Spilles 17. september på Amfiscenen.

Varighet: ca. to timer, uten pause. 

Lille Eyolf (NO) er produsert av Teater Ibsen og er en del av Ibsenfestivalen 2018.

Les mer om Ibsenfestivalen

The Ibsen Festival

Sagt om forestillingen

Anmeldelser

  • «Skodespelarane er mest skræmande gode i den kontrollerte galskapen.»

    Dag og Tid
  • «I Skien torsdag den 12. april slo det ned en bombe i form av en avantgardistisk teaterforestilling som vel ingen i Norges land har sett maken til.»

    Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift

Kunstnerisk lag

Regissør: Silvia Rieger
Scenograf og kostymedesigner: Laurent Pellissier.

Skuespillere

Mari Dahl Sæther, Stian Isaksen, Mathilde Alfrida Jakobsen Skarpsno, Patrik Asplund Stenseth og Ola Otnes.