Hopp til innhold

Bli med når skuespillerne på Nationaltheatret gir stemme til Oslofolk i fortellerforestillingen Oslo forteller.

Ikke i salg

Fortellerteater på sitt beste!

Bli med når skuespillerne på Nationaltheatret gir stemme til Oslofolk i fortellerforestillingen Oslo forteller.

Hvilke historier finnes i byen du bor i? Kjenner du egentlig naboen så godt som du tror? Og vet du hvilke historier hun som sitter ved siden av deg på bussen bærer med seg?

I Oslo bor det 666 757 mennesker. Noen har bodd her siden de ble født. Noen har kommet flyttende, fra andre land eller fra ulike steder i Norge. Hele 8 367 nye innbyggere flyttet til byen i året som gikk. Hvilke fortellinger kan de fortelle? I høst kan du la deg overraske og berøre av den kakafonien av historier og stemmer som finnes i i Norges hovedstad. 

Oslo forteller er en dokumentarisk fortellerforestilling, bestående av monologer eller dialoger som fremføres av teatrets ensemble, som har møtt mennesker i Oslo som har en historie å fortelle. Kunstnerne gått rett til kilden og hørt deres historie, og tematikkene spenner fra aktuelle saker i nyhetsbildet til sterke personlige fortellinger. I Oslo forteller er det fortellerkunsten som står i sentrum og det er skuespillerne selv som møter menneskene, intervjuer dem og bearbeider tekstene til teatermonologer. 

Baren holder åpent og vi lover deg en varm og tankevekkende høstkveld i teatret.