Hopp til innhold

Trond Høvik

Skuespiller

Trond Høvik er utdannet ved Statens teaterhøgskole i 1992.

Han har vært tilknyttet mange teatre i Norge, blant annet Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret, Riksteatret, Den Nationale Scene, Trøndelag Teater og Rogaland Teater.

Han var en periode tilknyttet Nationaltheatret hvor han medvirket i flere oppsetninger ved Torshovteatret, blant annet i Lille Eyolf & Co, Caravan, I bomullsmarkenes ensomhet og Feite menn i skjørt. Han medvirket også i flere produksjoner ved Nationaltheatret, i utvalg: Julemannen i Reisen til julestjernen, Visepreparanten i Tro, håp og kjærlighet, Tobias Rap i Hva dere vil (Helligtrekongersaften) og Jørgen Tesman i Hedda Gabler.

Han har vært frilanser siden 2003, men har den siste tiden vært tilknyttet Oslo Nye Teater hvor han har medvirket i blant annet Snøfall, Min briljante venninne, De urørlige, Den spanske flue og Hair.

Film og TV: Julius i NRKs Snøfall, Elskede Poona, stemmen til Ludvig i tre Flåklypa-filmer, Mammon, En helt vanlig dag på jobben, Svin, Alt for Egil, Barbara, Budbringeren, Foad, Amatørene, 1732 Høtten, Eggs og R.I.P. Henry. 

Priser: Radioteatrets Blå fugl for tittelrollen Egil Skallagrimsson og Pernillestatuetten.

Han har vært ansatt i Skuespiller- og danseralliansen skuda.no siden 2017. 

Bilder fra forestillinger

1/1

1/1

Jakob Stabell, Karin Svihus Knutsen og Trond Høvik i Den fantastiske Mikkel Rev

Foto: Erika Hebbert

Jakob Stabell, Karin Svihus Knutsen og Trond Høvik i Den fantastiske Mikkel Rev

Foto: Erika Hebbert

1/1

1/1