Hopp til innhold
125 år

Per Christian Ellefsen

Skuespiller

Per Christian Ellefsen er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1974–1977).

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Peter i Anne Franks dagbok, Goldberg i Goldbergvariasjoner, Lane og Merriman i Hvem er Ernest?, Andrej Prozorov i Tre søstre, Masaien i En gammel mann som danser, Parsimoni i En tjener for to herrer, Legen i Diktator mot dikter, Bowman og presten i Osv., Gallerist i Visning, Carl Oskar i Et drømspill, Bestyrer Zemljanika i Revisoren, fullmektig Reinert i Mysterier, Adam i Som dere vil, Julemannen i Reisen til julestjernen og Pæreanmelder i Den utrolige historien om den kjempestore pæra.

Oslo Nye Teater: Sønnen i Det er min vår i høst, hovedrollen i Mine hemmelige memoarer, Karlsson i Karlsson på taket, hovedrollen i Loppen i øret, Smerdjakov i Brødrene Karamasov, tittelrollen i Idioten og Elling i Elling og Kjell Bjarne.

TV i utvalg: Trosten i Soria Moria (NRK). Film i utvalg: Elling-filmene Elling, Mors Elling og Elsk meg i morgen.

Priser: NRK Radioteatrets Blå fugl, Amandaprisen og Gullruten for beste mannlige skuespiller i TV-serien Soria Moria (2001) og Nordisk pris for Nordens beste mannlige filmskuespiller under Amandafestivalen 2002 for rollen som Elling.

Bilder fra forestillinger

1/3

1/3

Per Christian Ellefsen i Jeppe på Berget

Foto: Erika Hebbert

Per Christian Ellefsen i Flukt

Foto: Erika Hebbert

Per Christian Ellefsen i Nattergalen

Foto: Erika Hebbert

Per Christian Ellefsen i Jeppe på Berget

Foto: Erika Hebbert

1/3

1/3

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...