Hopp til innhold

Mariann Hole

Skuespiller

Mariann Hole er utdannet ved Statens teaterhøgskole (2004–2007) og NISS, Nordisk Institutt for Scene og Studio (2000–2003).

Hun debuterte som Ophelia i Hamlet ved Riksteatret og har blant annet også spilt Sykepleieren i Barnet ved Rogaland Teater. Hole har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 2008.

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Petra Stockmann i En folkefiende, Aljosja i Brødrene Karamasov, Titania i En midtsommernattsdrøm, Nina i Måken, Julie i Romeo og Julie, Lulu i Lulu – Pandoras eske, Thea Elvsted i Hedda Gabler, Liza i Demoner 2014, Agnes i Et drømspill, Irina i Tre søstre, Marja i Revisoren, Mariann i Seks roller søker en forfatter, Klatremus i Dyrene i Hakkebakkeskogen, Marley i Motortown, Kamma i Mysterier, Celia i Som dere vil, Hilde Wangel i Byggmester Solness, Nora i Et dukkehjem, Yvette i Mor Courage og medvirkende i Joropphimlesang

Hole var del av den kunstneriske ledelsen for Komilab ved Torshovteatret fra 2010 til 2012, der hun spilte i Herr Kolpert, Endelig skjer det noe, Ti liv!, De foreldreløse, Jåtåkdag og Håndtering i Spokane. I 2012 vant de Heddaprisen i kategorien særlig kunstnerisk innsats for prosjektet. Hun har også hatt diverse roller i Radioteatret.

TV: Vera i TV-serien Halvbroren (NRK 2013), en rolle hun ble nominert til Gullruten og vant FIPA Awards for, og Øyevitne (NRK 2014). Høsten 2021 var hun aktuell i kinofilmen Gritt. 

Hole vant Heddaprisen 2014 i klassen beste kvinnelige skuespiller for tittelrollen i Lulu – Pandoras eske.

Bilder fra forestillinger

1/1

1/1

Mariann Hole i Julemiddag

Foto: Øyvind Eide

Mariann Hole i Julemiddag

Foto: Øyvind Eide

1/1

1/1

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...