Hopp til innhold
125 år
Kim Haugen

Kim Haugen

Skuespiller og regissør

Kim Haugen er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1979–1982) og har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1985.

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Tittelrollene i Raskolnikov, Woyzeck og Jeppe, Khlestakov i Revisoren, Rick Steadman i Nerden, Ejlert Løvborg i Hedda Gabler, Einar i Brand, Versjinin i Tre søstre, John Worthing i Hvem er Ernest?, Grev Almaviva i Figaros bryllup, Relling i Vildanden, Truffaldino Battachio i En tjener for to herrer, Günter Guillaume i Demokrati, Teddy i Hjemkomsten, medvirket i En vanlig dag i helvete, Oscar Ekdahl i Fanny og Alexander, Mikkel Dahl i Blodig alvor, Yngve i Kunst, Faderen i Forvandlingen, C.S. Lewis i Freuds siste møte og Konsul Bernick i Samfunnets støtter (Riksteatret/Nationaltheatret) under Ibsenfestivalen 2016. Blant hans nylige roller kan rollen som Ilja Shamrajev i Måken, Willie i Lykkedager, Grosserer Werle i Vildanden, Aksel i Full spredning, Gjenferdet i Hamlet og Skånseth i Døden på Oslo S nevnes.

De siste årene har han hatt flere regioppdrag, blant annet Dyrene i Hakkebakkeskogen ved Nationaltheatret, Kollaps i kulissene ved Riksteatret/Chat Noir og En tjener for to herrer ved Oslo Nye Teater.

Kim Haugen har arbeidet mye med TV og radio, og er for tiden aktuell i TVNorge-serien Hvite gutter. 

Priser: Skoleteatrets pris (1988), Norske teaterlederes pris (1992) for tittelrollen i Hamlet, Radioteatrets Blå fugl (2001) for rollen som Hjalmar Ekdal i Vildanden, Aase Byes legat (2003) og Per Aabels ærespris (2004).

Bilder fra forestillinger

1/2

1/2

To menn står på en scene foran en vegg dekket av ark

Kim Haugen i Hamlet

Foto: Øyvind Eide

Mann står og drar en ung kvinne i armene. De ser begge overrasket mot noe. Publikum i bakgrunnen

Flo Fagerli og Kim Haugen i Døden på Oslo S

Foto: Erika Hebbert

Kim Haugen i Hamlet

Foto: Øyvind Eide

1/2

1/2

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...