Hopp til innhold

Anneke von der Lippe

Skuespiller

Anneke von der Lippe er utdannet ved Statens teaterhøgskole.

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Nora i Et dukkehjem, Elisabeth i Tro, håp og kjærlighet, Masja i Tre søstre, Gwendolen Fairfax i Hvem er Ernest?, Helene Alving i TanGhost, Nuria i Et spansk stykke, Moren i Seks personer søker en forfatter, Vasilisa i På bunnen, Agave i Bakkantinnene, Benvolio i Romeo og Julie, Eva Braun i Speer, Professoren i Uskyld, Jelena i Onkel Vanja, Cornwall i Kong Lear, Viktoria i Et drømspill, Märta i Fortrolige samtaler (Riksteatret/Nationaltheatret), flere roller i Personer, steder og ting, Mor og Hjerterdronning i Alice i Vidunderland og flere roller i Forbrent - Nawals hemmelighet. 

Priser: Tre Amandapriser, den internasjonale Chaplinprisen og den danske Bodilprisen. Ble høsten 2005, som første norske skuespiller, nominert til Emmy-prisen for sin rolle som helseminister Tove Steen i NRK-serien Ved kongens bord. Vant Emmy-prisen for beste kvinnelige skuespiller internasjonalt for sin rolle som politietterforsker Helen Sikkeland i TV-serien Øyevitne (NRK 2014).

 

Bilder fra forestillinger

1/2

1/2

Patrick Hilmar Ingvaldsen, Kjersti Tveterås, Anneke von der Lippe og Marika Enstad i Alice i Vidunderland

Foto: Erika Hebbert

Anneke von der Lippe i Nationaltheatrets julekonsert

Foto: Erika Hebbert

Patrick Hilmar Ingvaldsen, Kjersti Tveterås, Anneke von der Lippe og Marika Enstad i Alice i Vidunderland

Foto: Erika Hebbert

1/2

1/2

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...