Main menu and utilities

Debatt: Er kunst en forutsetning for et levende demokrati?

Debatt: Er kunst en forutsetning for et levende demokrati?

Velkommen til debatt om kulturen og teatrets rolle i demokratiet onsdag 14. november på Nationaltheatret. 

Spiller teatret en viktig rolle i demokrati og ordskifte? Det er blant spørsmålene kulturminister Trine Skei Grande må svare på når hun møter til debatt om kulturen og teatrets rolle på Nationaltheatret 14. november.

I sitt første år som kulturminister har Trine Skei Grande vært opptatt av å vise hvordan kunsten og kulturlivet kan være samfunnsbyggende. Men på hvilken måte er teatret en forutsetning for demokratiet?

Våren 2019 setter Nationaltheatret opp en rekke forestillinger med politisk, kritisk og eksistensielt innhold, og i forbindelse med lanseringen inviteres du til en kritisk diskusjon: På hvilke måter er teatret og andre kunstformer samfunnsbyggende? Og legger dette føringer for programmeringen i kunstinstitusjonene? Kunne aktørene i kulturlivet tatt et større ansvar?

Program:
17.00: Livet er den eneste måten: Ellen Horn og Henriette Marø
Panel: Er kunsten en forutsetning for et levende demokrati? Med: Kulturminister Trine Skei Grande, teatersjef Hanne Tømta, politisk kommentator i Bergens Tidende Jens Kihl 

17.45: Kort pause 

Musikk: Stefan Ibsen 

Panel: Vi må snakke om Faust! Med: Regissør Thorleifur Örn Arnarsson, kunsthistoriker og skribent Ragnhild Brochmann og Kari Slaatsveen.

18.30: Slutt 

Arrangementet foregår i Publikumsfoajeen på Nationaltheatret. Gratis og åpent for alle, men husk å melde deg på.