Main menu and utilities

Poesikonsert: Ars Moriendi, eller de syv dødsmåter

En dramatisk og musikalsk framføring av Georg Johannesens diktsamling i sin helhet.

Ars moriendi konsert

Poesikonsert: Ars Moriendi, eller de syv dødsmåter

En dramatisk og musikalsk framføring av Georg Johannesens diktsamling i sin helhet.

Bli med på en unik intimforestilling hvor Lasse Lindtner og Anette Hagnell byr på en radikal nytolking av Georg Johannesens legendariske diktsyklus Ars Moriendi, eller de syv dødsmåter. Noe av det spesielle ved denne tolkningen er likestilling mellom ordene og musikken. Dette tilfører diktene noe nytt.

Ars Moriendi er et av Georg Johannesens hovedverk og ble i 1990, av 70 norske forfattere, kåret til den beste norske diktsamlingen i det 20. århundret. Nå kan du oppleve den nyskapende musikalske tolkningen av verket med komponist og musiker Anette Röde Hagnell og skuespiller Lasse Lindtner.

Ars Moriendi, eller De syv dødsmåter kom første gang ut i 1965 og den latinske tittelen betyr «Kunsten å dø». Selv sa Johannesen om diktene at «Diktningen begynner på den andre siden av umuligheten av å si noe. [...] Jeg har aldri forstått at Ars Moriendi ikke er pensum for eksempel i psykiatri og sykepleie, eller i andre former for forebyggende helsetjenester».

Lasse Lindtner begynte sin teaterkarriere som barneskuespiller ved Den Nationale Scene. Han har siden vært ansatt både ved Trøndelag Teater og hatt tallrike engasjementer i TV, film og ved teatre rundt omkring i landet. Han er nå fast ved Nationaltheatret i Oslo. Mindre kjent er kanskje Lindtners talent for poesiformidling – noe han utfolder i hele sin bredde ved denne anledningen.

Anette Röde Hagnell er komponist, musiker og skuespiller, ansatt i Grenland Friteater - Norges eldste friteatergruppe - som feiret 40 år i 2016. Hun har en lang historie med Georg Johannesens dikt, ikke minst gjennom sitt årelange samarbeid med Friteatrets Geddy Aniksdal i bl.a. forestillingen Ingen doktor for de døde som har turnert verden rundt de siste ti årene.