Hopp til innhold
125 år
Olav Waastad

Olav Waastad

Skuespiller

Olav Waastad er utdannet skuespiller fra Høgskolen i Nord-Trøndelag (2006–2009) og Statens teaterhøgskole, KHiO (2011–2012).

Waastad er fast ansatt ved Nationaltheatret, der han blant annet har tolket roller som Olav Waastad i Vi tygger på tidens knokler og Øy, Hovedpersonen i Strategier for en lysere fremtid, Morten i Dyrene i Hakkebakkeskogen, Fiende i La deg være, Ole i Reisen til julestjernen, Marius i R.U.R. Rossums Universal Roboter, Silvius i Som dere vil, medvirkende i Revolusjon, Biff i En handelsreisendes død, medvirkende i Arbeidstittel: Savnet fellesskap, Jordopphimlesang, Oskar i Blikktrommen, Erhart Borkmann i John Gabriel Borkman og Baron Nilius i Jeppe på Berget.

Han debuterte i 2010 ved Oslo Nye Teater i forestillingen Spring Awakening i regi av Kjersti Horn, og i 2012 var han med som skuespiller i samarbeidsproduksjonen Blir det annerledes denne gangen mellom Mungo Park Teater i København og KHiOs regilinje, i regi av Angelina Josephine Stojcevska.

Andre roller i utvalg: Medvirkende i Kjøleskapsmammaen og Nasjonen (Akershus Teater) og Meldinger ut i rommet (Teatret Vårt).

Olav Waastad mottok Heddaprisen 2022 for rollen som Oskar i Blikktrommen i kategorien beste mannlige skuespiller/hovedrolle.

Bilder fra forestillinger

1/3

1/3

En overklassemann ser på en anne mann med hengeløkke rundt halsen

Olav Waastad og Eindride Eidsvold i Jeppe på Berget

Foto: Erika Hebbert

Mann i hvitt undertøy med løvemanke i tøy

Olav Waastad i Nibelungens ring

Foto: Erika Hebbert

En mann ser sint ut. I bakgrunnen er det en stor lysrigg

Olav Waastad i Alle mine sønner.

Foto: Erika Hebbert

Olav Waastad og Eindride Eidsvold i Jeppe på Berget

Foto: Erika Hebbert

1/3

1/3

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...