Olav Waastad

Olav Waastad

Skuespiller

Olav Waastad er utdannet skuespiller fra Høgskolen i Nord-Trøndelag (2006–2009) og Statens teaterhøgskole, KHiO (2011–2012).

Waastad er fast ansatt ved Nationaltheatret, der han blant annet har tolket roller som Olav Waastad i Vi tygger på tidens knokler og Øy, Hovedpersonen i Strategier for en lysere fremtid, Morten i Dyrene i Hakkebakkeskogen, Fiende i La deg være, Ole i Reisen til julestjernen, Marius i R.U.R. Rossums Universal Roboter, Silvius i Som dere vil, medvirkende i Revolusjon, Biff i En handelsreisendes død og medvirkende i Arbeidstittel: Savnet fellesskap.

Han debuterte i 2010 ved Oslo Nye Teater i forestillingen Spring Awakening i regi av Kjersti Horn, og i 2012 var han med som skuespiller i samarbeidsproduksjonen Blir det annerledes denne gangen mellom Mungo Park Teater i København og KHiOs regilinje, i regi av Angelina Josephine Stojcevska.

Andre roller i utvalg: Medvirkende i Kjøleskapsmammaen og Nasjonen (Akershus Teater) og medvirkende i Meldinger ut i rommet (Teatret Vårt).