Hopp til innhold
Gisle Bjørneby

Laila Goody

Skuespiller

Laila Goody er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1991–1994).

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Bernadette Dixon i Oppvokst i fangenskap, Dottie i Killer Joe, Thomasina Coverly i Arkadia, Helen i Krøplingen, Rebekka West i Rosmersholm, Hilde i Fruen fra havet, Olga i Flammefjes, Eleonora i Påske, tittelrollen i Maria Stuart, Gina Ekdal i Vildanden, Klytemnestra i Ifigenia i Aulis, Desdemona i Othello, Dasja i Anna Karenina, Min venninne i Jeg forsvinner, Laila Hole i Kill them all!, medvirkende i OMsorg, Masja i Tre søstre, Ella i Borkman, Charlotta i Kirsebærhagen, Linda i En handelsreisendes død og Mor Courage i Mor Courage. Hun mottok Heddaprisen 2020 for rollen som Irina Arkadina i Måken i kategorien beste kvinnelige medspiller. 

Centralteatret, Oslo Nye Teater: Hovedrollen i Det gode mennesket fra Sezuan. Trøndelag Teater: Catherine i Bevis.

Film og TV i utvalg: Som du ser meg, Rosemari, Prosjekt Z og HAN, TVNorge-serien Aldri voksen og NRK-seriene Valkyrien, Mammon 2, ZombieLars og Lykkeland (sesong 1 & 2)

Priser: Heddaprisen 2003 for Bevis, Gösta Ekmans Nordiske Minnefonds pris, Per Aabels ærespris i 2001, Radioteatrets Blå Fugl i 2002, Gullruten for beste kvinnelige skuespiller i Rosmersholm (NRK) i 2002 – og hun ble Amanda-nominert for samme rolle. Gammleng-prisen 2004. I 2013 vant hun Amandaprisen for beste kvinnelige hovedrolle for filmen Som du ser meg. Hun er nominert til Heddaprisen 2022 i kategorien beste kvinnelige skuespiller/hovedrolle for sine roller i Tid for glede ved Det Norske teatret.