Hopp til innhold
125 år
Laila Goody

Laila Goody

Skuespiller

Laila Goody er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1991–1994).

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Bernadette Dixon i Oppvokst i fangenskap, Dottie i Killer Joe, Thomasina Coverly i Arkadia, Helen i Krøplingen, Rebekka West i Rosmersholm, Hilde i Fruen fra havet, Olga i Flammefjes, Eleonora i Påske, tittelrollen i Maria Stuart, Gina Ekdal i Vildanden, Klytemnestra i Ifigenia i Aulis, Desdemona i Othello, Dasja i Anna Karenina, Min venninne i Jeg forsvinner, Laila Hole i Kill them all!, medvirkende i OMsorg, Masja i Tre søstre, Ella i Borkman, Charlotta i Kirsebærhagen, Linda i En handelsreisendes død, Mor Courage i Mor Courage, Irina Arkadina i Måken, Marianne i Jordbærstedet og Sara og Faren i I vårt sted. 

Centralteatret, Oslo Nye Teater: Hovedrollen i Det gode mennesket fra Sezuan. Trøndelag Teater: Catherine i Bevis.

Film og TV i utvalg: Som du ser meg, Rosemari, Prosjekt Z og HAN, TVNorge-serien Aldri voksen og NRK-seriene Valkyrien, Mammon 2, ZombieLars og Lykkeland (sesong 1 & 2)

Priser: Gösta Ekmans Nordiske minnefonds pris 2001, Per Aabels ærespris 2001, Radioteatrets Blå fugl 2002. Gullruten for Rebecka West i Rosmersholm av Henrik Ibsen 2002. Nominert til Heddaprisen 2002 for Eleonora i Påske av August Strindberg. Mottok Heddaprisen 2003 for fremragende sceneprestasjon for Cathrine i Bevis av David Auburn. Amandaprisen 2013 for beste kvinnelige skuespiller for Som du ser meg av Dag Johan Haugerud. Mottok Heddaprisen 2020 for beste kvinnelige medspiller for Irina i Måken av Anton Tsjekov. Nominert til Heddaprisen 2022 i kategorien beste kvinnelige skuespiller/hovedrolle for Ei mor/Ei anna mor for Tid for glede av Arne Lygre. Mottok Teaterkritikerprisen 2022 sammen med hele ensemblet i Tid for glede.

 

 

Bilder fra forestillinger

1/3

1/3

To menn og en kvinne står på mørk scene med rød konfetti

Sverre Anker Ousdal, Laila Goody og Trond Espen Seim i Jordbærstedet

Foto: Erika Hebbert

Tre kvinner som sitter og prater sammen

Laila Goody, Ågot Sendstad og Ragnhild Tysse i I vårt sted.

Foto: Erika Hebbert

Kvinne sitter bedrøvet på gulvet mens en mann sitter på en hylle og stryker henne i håret

Laila Goody og Trond Espen Seim i Hvem er redd for Virginia Woolf?

Foto: Erika Hebbert

Sverre Anker Ousdal, Laila Goody og Trond Espen Seim i Jordbærstedet

Foto: Erika Hebbert

1/3

1/3

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...