Hopp til innhold
125 år
Kåre Conradi

Kåre Conradi

Skuespiller

Kåre Conradi er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1992–1995) og LAMDA i London. 

Han har vært fast ansatt ved Nationaltheatret siden 1999. Roller i utvalg, Nationaltheatret: Peter Skuleson i Kongsemnere, Ung tempelherre i Nathan den vise, Jacob i Erasmus Montanus, Puck i En midtsommernattsdrøm, den voksne Alexander Ekdal i Fanny og Alexander, Tybalt i Romeo og Julie, Tony Cooper i Abigails party og Alfred Almers i Lille Eyolf. Conradi var en del av den kunstneriske ledelsen ved Torshovteatret fra 2000 til 2003, og spilte blant annet i Circus, Vi er ikke kaker, Pianisten, Når vi døde våkner, Det suser i sivet og Stones in his Pockets.

Trøndelag Teater: West Side Story, Bør Børson og tittelrollen i Hamlet.
Oslo Nye Teater: Jenta Mi, My Fair Lady, Singin’ in the Rain og Guys and Dolls.
Folketeatret: My Fair Lady.
The Lyric Theater, Belfast: Verdenspremiere på N. Lloyd Webber/J. Reids The Little Prince.
Rose Theatre Kingston, London: Edward IV/Charles VII i The Wars of the Roses i regi av Trevor Nunn.

Conradi har spilt i mange Ibsen-stykker, blant annet i Valenzuelas Peer Gynt med Teater Ibsen, Håkon Håkonssøn i Kongsemnerne ved Det Kongelige Teater i København, Sakfører Stensgård i De unges forbund og Alfred Allmers i Lille Eyolf ved Nationaltheatret og Falk i Radioteatrets Kjærlighetens komedie. I Radioteatret har han også medvirket i Fruen fra havet og Vildanden.

Conradi er initiativtaker til det Norske Ibsenkompaniet og har blant annet gjestet Nationaltheatret, India, London og Edinburgh Fringe Festival med Om Peer. Våren 2019 spilte han Arnholm i The Lady from the Sea ved Print Room at the Coronet Theatre i London. 

Film og TV i utvalg: 37 1/2, Den siste revejakta, Kodenavn Hunter, Kong Curling, Størst av alt, ArcticPassage, The Philantropist, Erobreren, Gutta Boys, Wide Blue Yonder, Kraftidioten, Keeper’n til Liverpool og stemmen til Redaktør Frimann Pløsen i filmene Jul i Flåklypa og Herfra til Flåklypa. Som sanger og musiker har han jobbet innen en lang rekke formater i Norge og England. og han samarbeider mye med Hans Mathisen, Helge Lien og Kjetil Bjerkestrand.

Priser: Nationaltheatrets Venners pris 1997, Trøndelag Teaters Venners pris 1998, Radioteatrets Blå fugl for rollen som Falk i Kjærlighetens komedie og Continentalprisen 2001 sammen med Øystein Røger for Stones in his Pockets. Han vant Heddaprisen 2016 for beste mannlige skuespiller i Richard III.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...