Main menu and utilities

Fotograf: Øyvind Eide

Kåre Conradi

Skuespiller

Kåre Conradi er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1992–1995) og LAMDA i London. 

Han har vært fast ansatt ved Nationaltheatret siden 1999. Roller i utvalg, Nationaltheatret: Peter Skuleson i Kongsemnere, Ung tempelherre i Nathan den vise, Jacob i Erasmus Montanus, Puck i En midtsommernattsdrøm, den voksne Alexander Ekdal i Fanny og Alexander, Tybalt i Romeo og Julie, Tony Cooper i Abigails party og Alfred Almers i Lille Eyolf. Conradi var en del av den kunstneriske ledelsen ved Torshovteatret fra 2000 til 2003, og spilte blant annet i Circus, Vi er ikke kaker, Pianisten, Når vi døde våkner, Det suser i sivet og Stones in his Pockets.

Trøndelag Teater: West Side Story, Bør Børson og tittelrollen i Hamlet.
Oslo Nye Teater: Jenta Mi, My Fair Lady, Singin’ in the Rain og Guys and Dolls.
Folketeatret: My Fair Lady.
The Lyric Theater, Belfast: Verdenspremiere på N. Lloyd Webber/J. Reids The Little Prince.
Rose Theatre Kingston, London: Edward IV/Charles VII i The Wars of the Roses i regi av Trevor Nunn.

Conradi har spilt i mange Ibsen-stykker, blant annet i Valenzuelas Peer Gynt med Teater Ibsen, Håkon Håkonssøn i Kongsemnerne ved Det Kongelige Teater i København, Sakfører Stensgård i De unges forbund og Alfred Allmers i Lille Eyolf ved Nationaltheatret og Falk i Radioteatrets Kjærlighetens komedie. I Radioteatret har han også medvirket i Fruen fra havet og Vildanden.

Conradi er initiativtaker til det Norske Ibsenkompaniet og har blant annet gjestet Nationaltheatret, India, London og Edinburgh Fringe Festival med Om Peer.

Film og TV i utvalg: 37 1/2, Den siste revejakta, Kodenavn Hunter, Kong Curling, Størst av alt, ArcticPassage, The Philantropist, Erobreren, Gutta Boys, Wide Blue Yonder, Kraftidioten, Keeper’n til Liverpool og stemmen til Redaktør Frimann Pløsen i filmene Jul i Flåklypa og Herfra til Flåklypa. Som sanger og musiker har han jobbet innen en lang rekke formater i Norge og England. og han samarbeider mye med Hans Mathisen, Helge Lien og Kjetil Bjerkestrand.

Priser: Nationaltheatrets Venners pris 1997, Trøndelag Teaters Venners pris 1998, Radioteatrets Blå fugl for rollen som Falk i Kjærlighetens komedie og Continentalprisen 2001 sammen med Øystein Røger for Stones in his Pockets. Han vant Heddaprisen 2016 for beste mannlige skuespiller i Richard III.