Hopp til innhold
125 år
Joachim Knoph

Joachim Knoph

Musiker

Joachim Knoph er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, Musikhögskolan i Malmö, Ecole Normale de Musique «Alfred Cortot» i Paris, samt et studieopphold ved Guildhall School of Music and Drama i London. 

Han har spilt i en rekke land, med gjentatte turnéer til blant annet Kina og Russland. 

Han har utgitt flere kritikerroste album, sist platen Å her møter mangt: Songs by Johan Kvandal på LAWO sammen med sopran Isa Katharina Gericke, som nylig ble nominert i tre kategorier i tyske «Opus Klassik». Han har tidligere også utgitt Kvandals komplette pianomusikk på Naxos/Grand Piano, til gode kritikker. Utgivelsen er streamet over en million ganger på Spotify. 

Han har spilt i en rekke TV- og radioproduksjoner, blant annet som solist med Kringkastingsorkesteret i Henrik Skrams musikk til NRKs julekalender Snøfall

Han er mottaker av priser og legater som YAMAHA Award, Statens Kunstnerstipend og «World of Walker»-stipend fra Alan Walker. På sin diplomeksamen var han solist med Kringkastingsorkesteret i Prokofievs klavérkonsert nr. 1, og mottok høyeste mulige karakter. 

Joachim Knoph har også en sterkt økende aktivitet som komponist, særlig innen kormusikk, og hans seneste verk Hope - A new Ceremony of Carols har vakt internasjonal oppmerksomhet. Musikken hans er fremført i land som USA, Frankrike, Portugal og Sverige. I samarbeid med Magnus Murel har han komponert film- og teatermusikk, som for eksempel en komplett Peer Gynt–forestilling for Vardeteatret.

Aktuell med