Hopp til innhold
125 år
Jan Sælid

Jan Sælid

Skuespiller

Jan Sælid er utdannet ved Statens teaterhøgskole og debuterte som skuespiller ved Nationaltheatret i 1996.

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Bishop Hogan i Feite menn i skjørt, Don Juan i DJ – Et nachspiel, Konstantin i Måken, Billy i Krøplingen, Eyolf i Lille Eyolf & Co, Goggen i Verdiløse menn, Aslaksen i En folkefiende, Edgar i Kong Lear, Alfred i Et drømspill, Prospero i Stormen, John Gabriel i Borkman, Kong Bérenger i Kongen dør, og Charley i En handelsreisendes død. Sælid har vært medvirkende i Stafylokokktrilogien I, II og III (Hustyrannen, Entropi og Holocaustmusikalen).

Han har også spilt Andrei i Tre søstre (Hålogaland Teater), Caliban i Stormen og Vronskij i Anna Karenina (Rogaland Teater), Jeppe i Jeppe på Bjerget (Trøndelag Teater) og Iago i Othello (Den Nationale Scene).

TV i utvalg: Etaten, Sejer – Se deg ikke tilbake, Kodenavn Hunter 1 og 2 og NAV.

Film: Slipp Jimmy fri, Izzat og Kong Curling.

Regioppdrag i utvalg: Jeppe på Bjerget (Balaklava, Fredrikstad 2002), Stones in his Pockets (Rogaland Teater 2009), Rocky – the big payback av Martin Kellermann (Smuget 2010) og Ingenting er ingenting (Nationaltheatret 2015).

Jan Sælid mottok Per Aabels ærespris for rollene i Kongen dør og Borkman. Han mottok Heddaprisen 2017 i kategorien beste mannlige skuespiller/hovedrolle for rollen som Kong Bérger i Kongen dør. Han mottok  Heddaprisen 2019 i kategorien beste mannlige hovedrolle for rollen i Havboka. Han ble nominert til Heddaprisen 2022 for rollen som Ken i The look i kategorien beste mannlige skuespiller/medspiller.

Bilder fra forestillinger

1/3

1/3

Mann og kvinne sitter ved bord. På gulvet ligger det masse spagetti. Mannen stirrer i kamera med masse spagetti på hodet

Jan Sælid i Et stykke plastikk

Foto: Erika Hebbert

Mann i sølvkjole som står på kne og holder ut armene

Jan Sælid i Nibelungens ring

Foto: Erika Hebbert

Kvinne med pels og krone i rullestol på mørk scene

Jan Sælid i Besøk av gammel dame

Foto: Erika Hebbert

Jan Sælid i Et stykke plastikk

Foto: Erika Hebbert

1/3

1/3

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...