Hopp til innhold
125 år
Bilde av Heidi Goldman

Heidi Goldmann

Skuespiller

Heidi Goldmann er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1993–1996) og Instituto di Arte Scenica i Italia.

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Stesøsteren i Askepott, Michelle i Festen, Persia i Bakkantinnene, Kokkepiken i Nattergalen, Gina Ekdal i Villanden, Bakergutten og Bestemor Skogmus i Dyrene i Hakkebakkeskogen, Makrina i Keiser og Galileer, Leah i Dybbuk, Ida i Flaggermusen, Nastia i På bunnen, Fe i Pinocchio, Moren til Amanda i Foreldremøte, Lucy i Twilight bar, Den grønnkledde i Peer Gynt, Jelena i Diktator mot dikter, Nola i Osv., Goneril i Kong Lear, Stygge Edith i Et drømspill, Avdotja i Revisoren, Soldaten i Strategier for en lysere fremtid, Leonard(a) i Den stundesløse,  Marta Gude i Mysterier, Várja i Kirsebærhagen, Dagny i Hærmennene på Helgeland, Ammen i Forelska i Shakespeare, Ballested i Fruen fra havet, flere roller i Jane Eyre og Den lille prinsen. 

Hålogaland Teater: Hedvig i Vildanden, Masja i Tre søstre og tittelrollen i Anne Franks dagbok. Hun har tolket flere roller ved Kruttårnteatret og Riksteatret.

Radio, TV og film i utvalg: Mørkets øy, Byggmester Solness, Silent Wind of Blackpool, Ronja Røverdatter, TVT, Brødrene Dal, Willy Nielsen, Hvaler, Koselig med peis, Spesialenheten, Hellfjord, Jord over vind, ZombieLars, Epleslang, Mammon og Wisting.

Bilder fra forestillinger

1/3

1/3

To kvinner på forscenen i store kjoler. Den ene ligger på gulvet, og den andre står smilende og gestikulerer

Heidi Goldmann og Kjersti Tveterås i Jane Eyre

Foto: Erika Hebbert

Kvinne i politikostyme foran publikum

Heidi Goldmann i Døden på Oslo S

Foto: Erika Hebbert

En gruppe glade og rørte mennesker står tett sammen på en scene

Ola G. Furuseth, Øystein Røger, Heidi Goldmann, Trond Høvik, Helene Naustdal Bergsholm, Anneke von der Lippe, Silje Lundblad og Leo Magnus de la Nuez i Besøk av gammel dame

Foto: Erika Hebbert

Heidi Goldmann og Kjersti Tveterås i Jane Eyre

Foto: Erika Hebbert

1/3

1/3

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...