Anne Krigsvoll

Skuespiller

Anne Krigsvoll gikk ut av Statens teaterskole i 1982, og debuterte ved Nationaltheatret samme år.

Hun har siden tolket over sytti roller ved teatret, i utvalg: Kassandra i Trojanerinner, Petra von Kant i Petra von Kants bitre tårer, Tone i Reddet, Helen i Parken, Idun Hov i Skammen – en rolle hun mottok Heddaprisen 1999 for, Lotte i Stort og smått, Fru Bruscon i Teatermakeren, Ella Rentheim i John Gabriel Borkman, Moren i Krig, Alice i Dødsdansen, Kvinna i Skuggar, Inger i Markens grøde, Tone i Ekteskap på vidt gap, Skalle- Per i Ronja Røverdatter,  Mor Åse i Peer Gynt, Astrid i Personer, steder og ting, en rolle hun er nominert til Heddaprisen 2018 for og En fremmed/En annen fremmed i Meg nær, en rolle hun er mottok Heddaprisen 2019 for i kategorien beste kvinnelige medspiller. Hennes nyligste rolle ved teatret er rollen som Winnie i Lykkedager, en rolle hun ble nominert til Heddaprisen 2020 for i kategorien beste kvinnelige hovedrolle. 

Hun har også spilt ved Trøndelag Teater og Oslo Nye Teater. Hun har mottatt Amandaprisen i 1988, Gammleng-prisen i 2003 og Kanonprisen 2016.

Ved Nationaltheatret er Anne Krigsvoll høsten 2021 aktuell i Hamlet og En julenattsdrøm. Hun er også aktuell i kinofilmen Clue. Malteseriegåten.