Hopp til innhold
125 år
Andrea Bræin Hovig

Andrea Bræin Hovig

Skuespiller

Andrea Bræin Hovig er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1995–1998). 

Hun har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 2002. Roller i utvalg, Nationaltheatret: Hilde i Fruen fra havet, Regine Engstrand i Gengangere, medvirkende i Vildanden og flere roller i Peer Gynt. Hun spilte Hedda i Hedda Gabler – en forestilling som startet på Malersalen, fortsatte på Amfiscenen og endte på Hovedscenen.

Hun var ansatt ved Det Norske Teatret 1998–2002, der hun blant annet spilte Ifigenia i Ifigenia i Aulis og Julie i Romeo og Julie. Ved Oslo Nye Teater har hun medvirket i Chicago og Guys and Dolls, ved Edderkoppen Teater i musikalen Taube og ved Folketeatret i De tre musketerer.

Andrea Bræin Hovig har jobbet mye med film, TV og radioteater, hvor hun blant annet har spilt flere Ibsen-roller. Hun ble Amanda-nominert for filmene Alt det vakre og Som du ser meg og vant Kanonprisen for Som du ser meg. Hun ble nominert til Kanonprisen 2018 i klassen beste kvinnelige hovedrolle i filmen En affære. Mottok Kanonprisen 2019 og Amadaprisen 2020 i kategorien beste kvinnelige hovedrolle/skuespiller for sine prestasjoner i filmen Håp

Hun fikk Filmkritikerlagets fagpris og ble nominert til Kanonprisen for monologfilmen Det er meg du vil ha. Hun har gitt ut tre barnebøker om Ville Wilma (Cappelen Damm/Gyldendal) og kom i fjor ut med ungdomsromanen Vanessa Svartmo (Gyldendal), som ble innstilt til U-prisen.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...