Hopp til innhold
125 år

Magnus Børmark

Komponist

Magnus Børmark er komponist og utøvende musiker.

Han har siden 2009 vært komponist, gitarist, vokalist, tekstforfatter og produsent i bandet 22. Sammen med dem har han spilt over 350 konserter i Norge, England og Japan. Bandet har gitt ut album og Ep-er. Børmark er også gitarist og komponist i bandet Gåte. De har spilt rundt 400 konserter i blant annet Norge, Danmark og Tyskland. Bandet mottok Spellmannsprisen 2003 i kategorien Årets nykommer.

I 2011 lagde han Feilene er superkraften – en workshop for ungdom for å lære å bruke sine svakheter til å uttrykke sin kreativitet. Workshopen har blitt holdt på flere folkehøgskoler, UKM ladefestival og Olavfestdagene i Trondheim.

Han har komponert musikk og lyddesign til en rekke teaterforestillinger, i utvalg: Stormen (Haugesund Teater), Reven og Ulven (Tou Scene, Stavanger), Mare (Det Norske Teatret), Klassikere for kids III: Forbrytelse og straff (Musiker på scenen), Bildet av Dorian Gray, Den hemmelige hagen og Romeo og Juliet (Trøndelag Teater) og Eg er vinden (Turneteatret i Trøndelag).

Børmark har mottatt Statens kunstnerstipend og har vært nominert til Heddaprisen 2016 for Forbrytelse og straff og Heddaprisen 2020 for Den hemmelige hage.

Det er første gang han gjester Nationaltheatret.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...