Hopp til innhold
125 år

Kristin Ryg Helgebostad

Koreograf

Kristin Ryg Helgebostad er danser og koreograf utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med bachelor i moderne og samtidsdans og master i koreografi.

Hun har koreografert flere verk for Det Kongelige Teater i København og Roskildefestivalen (HOME#2 og The Real Raw) og for Carte Blanche – Norges nasjonale kompani for samtidsdans (Know Hows og Loudspeakers av Berstad/Helgebostad).

Hun har vært koreograf på teaterforestillinger ved Det Norske Teatret, Rogaland Teater, Oslo Nye Teater og Riksteateret. Hun er en av initiativtakerne til foreningen Bananaz som vektlegger kollektive samarbeidsformer og mottar kunstnerskapstøtte fra Norsk Kulturråd 2020-2024.

Verker i utvalg: Cheers (2018), Thee Too (2015) av Helgebostad/Rueslåtten og Jordjenta (2013) av Berstad/Helgebostad/Wigdel. De ble alle tre valgt ut som Top Priority Companies i det internasjonale nettverket Aerowaves hvert sitt år og har markert seg internasjonalt på scenekunstfestivaler i Europa.

We come in peace (2019) av Theisen/Lauvdal/Helgebostad/Johannesdottir/Floen, Nikulpmyrene (2019) av Lisa Lie/Berstad/Helgebostad/Wigdel/, Phantasmagoric (2016) av Berstad/Helgebostad/Brun, Av historisk grunn (2012-2021) av Berstad/Helgebostad/Seljeseth, LulleliI for Fruholmen fyr (2016) av Norsk Landskapsteater.

Utøverarbeid i utvalg: Agder Nye Teater, Landgaard/Becker, Bøler Samvirkelag, Th`Line, Ingri Fiksdal, håndklokkeensembelet Ula Metall.

Priser: Vant Kritikerprisen i dans 2020 for We come in peace og NATT&DAGs Osloprisen for beste scenekunst i 2018 for Cheers. Nominert til Kritikerprisen i dans for Thee Too, Cheers og Lulleli for Fruholmen fyr og til Osloprisen for We come in peace.

Hun har tidligere hatt koreografi på Mutter Courage og Jordbærstedet ved Nationaltheatret. 

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...