Hopp til innhold
125 år

Kristin Bredal

Lysdesigner

Kristin Bredal er scenograf og lysdesigner. Hun har en Master of Fine Arts i teaterdesign fra Yale University.

Hennes arbeider omfatter mer enn 90 produksjoner på scener i Europa. Hun mottok Heddaprisen i 1998 for lysdesign på Tabu og Babels barn med Nasjonalballetten. Hun var Festspillkunstner ved Festspillene i Nord-Norge i 2001. Her designet og produserte hun danseforestillingen Right after Midnight, og gjorde lysinstallasjonen Nighthearing for the coulor deaf.

Bredal eier og driver lysdesignkontoret ZENISK as, og arbeider med lyskonsepter for urbane rom, utstillingsdesign og arkitekturbelysning. For den Norske Opera & Ballett i Bjørvika har hun blant annet designet lys for Dead Beat Escapement og balletten Tornerose. Senere arbeider inkluderer lysdesign for Jeanne D´Arc ved Nationaltheatret, Alice in Wonderland og Entführung aus dem Sera ved Genève Opera og scenografi og lys for Chess ved Göteborgsoperan. I 2017 designet hun lys for Tryllefløyten på Fredriksten Festning, Jeg er ikke her for Vega Scene og Nationalballettens urpremiere på Hedda.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...