Hopp til innhold

Ida Wigdel

Koreograf

Ida Wigdel jobber som danser og koreograf i ulike samarbeid med base i Oslo. Hun er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo, avdeling moderne dans og samtidsdans.

Hun har jobbet som koreograf ved Rogaland Teater, Hålogaland Teater, Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret og Trøndelag Teater.               

Hun driver kompaniene Th'Line sammen med Kristina Wallace og Berstad/Helgebostad/Wigdel sammen med Ingeleiv Berstad og Kristin Helgebostad.

Th'Line har laget Steelo & Th'Future i 2019, en forestilling som har turnert til tolv festivaler i inn- og utland. Kompaniet har også laget forestillingene Shake a Tower og Near Far Wherever You Are på Dansens Hus. Deres nyeste produksjon Anonymousse har premiere 21.februar 2020.

Berstad/Helgebostad/Wigdel markerte seg internasjonalt med forestillingen Jordjenta og ble valgt som Top Priority Companies 2015 i Aerowaves. Jordjenta har blant annet spilt under festivalene Norwind i Berlin, Spring Forward i Barcelona, ImPulsTanz i Wien, Euro-Scene Leipzig og Motel Mozaique i Rotterdam. Nikulpmyrene er et samarbeid med Lisa Lie og er deres nyeste produksjon.

Ida har jobbet som danser for Ingun Bjørnsgaard siden 2009, Francesco Scavetta, Ina Christel Johannesen, Ingeleiv Berstad, Sulekha Ali Omar, Stian Danielsen, Jon Tombre, Hege Haagenrud og Dans Design.

Ved Nationaltheatret har hun tidligere hatt koreografi på Jordopphimlesang, Forbrent – Nawals hemmelighet og Jane Eyre.  

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Lasting...