Hopp til innhold
125 år

Elin Amundsen Grinaker

Dramaturg

Elin Amundsen Grinaker har en master i dramaturgi fra Aarhus Universitet.

Hun har i 20 år jobbet som dramaturg innenfor både dans og teater i Danmark og Norge. I Danmark jobbet hun med blant annet Lars Kaalund på Østre Gasværk teater, Det Kongelige Teater, Operaen i København og Mungo Park Teater. Hun jobbet også på Zentropa på tv-serien Klovn.

I Norge har hun jobbet på flere av Lisa Lie sine produksjoner, hun har vært dramaturg på Østfold Internasjonale Teater, jobbet frilans på Det Norske Teateret med Trine Wiggen og Tatu Hämmäläinen, og vært dramaturg for Demian Vitanza, Lene Therese Teigen, Jenny Hval, Erlend Samnøen, og Linda Gathu blant flere.

De siste fire årene har hun jobbet som programdramaturg på Black Box teater. Hun har også vært redaktør og skribent i det feministiske fanzinet Blazer. Grinaker er knyttet til Bergen Dramatikkfestival hvor hun sitter i juryen som velger vinnertekstene fra festivalens Open Call. Hun holder foredrag og leder samtaler knyttet til skjønnlitteratur og teater, og hun oversetter fra dansk til norsk, sist med Olga Ravns De Ansatte for Den Nasjonale Scene i Bergen.