Hopp til innhold
125 år

Amund Ulvestad

Komponist

Amund Ulvestad er en norsk multimediekunstner, musiker og komponist med base i Oslo og Berlin. Han har en MA i musikkteknologi fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet og er for tiden stipendiat i Temporal Communities Cluster of Excellence ved Freie Universität Berlin.

Med cello og lydelektronikk som hovedinstrumenter har Ulvestad opptrådt over hele Europa, Asia og Amerika, både som solist og i ulike ensembler. Nå jobber han hovedsakelig innenfor feltene eksperimentell musikk, lydkunst og performancekunst, og har holdt utstillinger og performancer ved institusjoner som Atelier Nord, Trøndelag Senter for Samtidskunst og KW Institutt for Samtidskunst i Berlin. Han er med i ensemblene Svartsinn, Vingelklang og ULF (Ulf Nilseng), og samarbeider tett med artister som saksofonist Bendik Giske (NO), mote- og grafiker Kit Wan (HKG), filmkunstner Tzuan Wu (TW) og skribent Liv Heløe (NO).


Ulvestad har også laget musikk og lyddesign for et bredt spekter av teater- og danseproduksjoner ved blant annet Kroatia Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Den Nationale Scene og Hålogaland Teater, samt med ulike uavhengige teater og dansekompanier. Siden 2015 har Ulvestad også fungert som gjesteforeleser ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet og Statens teaterhøgskole. Han mottok Statens kunstnerstipend i 2016 og 2017.

Det er første gang han gjester Nationaltheatret. 

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...