Main menu and utilities

Marit Moum Aune

Regissør

 Marit Moum Aune står bak et stort antall forestillinger ved de fleste norske scener. 

Hun har instruert teater, opera, musikaler og danseforestillinger og har arbeidet med film, TV og radio. Moum Aune er en regissør med stor spennvidde, og har de senere år blant annet satt opp Nåde ved Riksteatret, Otto Jespersens stand-up-forestilling Redd mann roper og Mitt liv som Håvard, musikalen An-Magritt ved Trøndelag Teater og musikkteaterforestillingen Skyfri himmel ved Rogaland Teater.

Regioppdrag ved Nationaltheatret: Genanse og verdighet (2000), Mikromani (2003), Pippi Langstrømpe (2005), Fluenes herre (2010) og Engler i Amerika (2018), en forestilling som er nominert til Heddaprisen 2018 for som årets forestilling.

Mange av hennes regioppgaver har vært dramatiseringer av norske romaner. Blant dem er Linn Ullmanns Nåde for Riksteatret i 2006, Olaug Nilssens Få meg på, for faen og Vi har så korte armar for Det Norske Teatret i 2007 og 2011, Vigdis Hjorths Leve posthornet! for Riksteatret i 2014 og Agnes Ravatns Fugletribunalet for Det Norske Teatret i 2015. Hun hadde også regien på urpremieren Halve kongeriket, skrevet av Are Kalvø og Ingrid Bjørnov for Det Norske Teatret i 2015. I 2019 hadde hun regien på Peer Gynt på Gålå. 

Hun debuterte som ballettregissør med Ghosts – Ibsens gengangere ved Den Norske Opera & Ballett i 2015 og har senere regissert balletten Hedda Gabler – begge med stor internasjonal suksess. TV: Harry & Charles (NRK). Film: En engel. Priser i utvalg: Heddaprisen i åpen klasse (2001), Skandinavisk Nasjonalteaterpris (2001), Gullsekken (2009) og den internasjonale ballettprisen Prix Benois de la Danse.