Hopp til innhold

Magnus Børmark

Komponist

Magnus Børmark er komponist og utøvende musiker.

Han har siden 2009 vært komponist, gitarist, vokalist, tekstforfatter og produsent i bandet 22. Sammen med dem har han spilt over 350 konserter i Norge, England og Japan. Bandet har gitt ut album og Ep-er. Børmark er også gitarist og komponist i bandet Gåte. De har spilt rundt 400 konserter i blant annet Norge, Danmark og Tyskland. Bandet mottok Spellmannsprisen 2003 i kategorien Årets nykommer.

I 2011 lagde han Feilene er superkraften – en workshop for ungdom for å lære å bruke sine svakheter til å uttrykke sin kreativitet. Workshopen har blitt holdt på flere folkehøgskoler, UKM ladefestival og Olavfestdagene i Trondheim.

Han har komponert musikk og lyddesign til en rekke teaterforestillinger, i utvalg: Stormen (Haugesund Teater), Reven og Ulven (Tou Scene, Stavanger), Mare (Det Norske Teatret), Klassikere for kids III: Forbrytelse og straff (Musiker på scenen), Bildet av Dorian Gray, Den hemmelige hagen og Romeo og Juliet (Trøndelag Teater) og Eg er vinden (Turneteatret i Trøndelag).

Børmark har mottatt Statens kunstnerstipend og har vært nominert til Heddaprisen 2016 for Forbrytelse og straff og Heddaprisen 2020 for Den hemmelige hage.

Det er første gang han gjester Nationaltheatret.