Hopp til innhold
125 år
Arkiv

Forestillingsarkiv

Visste du at Nationaltheatret har en database over absolutt alle oppsetninger i teatrets historie? Se bilder, finn ut hvem som hadde en hovedrolle eller hvor mange ganger en forestilling har blitt satt opp!

Forestillingsdatabasen

Her finner du bilder og opplysninger om premieredatoer, gjestespill, festivaler, medvirkende og rollefigurer fra 1899 og helt frem til i dag. 

Søk i forestillingsdatabasen her.

Fysisk arkiv

Nationaltheatrets forestillingsarkiv har også fysisk arkiv med forestillingsmapper som inneholder program, presseomtaler, bilder og ofte mye mer.

Manusarkiv

Vi har et manusarkiv fra 1899 og frem til i dag. De eldste manusene har vi ikke en komplett samling av, de er overlevert til Nasjonalbiblioteket. 

Billedarkiv og rettigheter til bruk

Pressefoto fra teatrets forestillinger er tilgjengelig på nettsidene våre og kan brukes fritt i forbindelse med omtaler av aktuelle produksjoner. Både fotograf og Nationaltheatret skal krediteres.

Nationaltheatret har bruksrett, men ikke opphavsrett til bildene i forbindelse med forestillinger og til portrettene av kunstnerisk medvirkende. For kommersielt bruk må fotografen kontaktes og avtale inngås direkte med vedkommende. 

Ta kontakt med arkivet for å få fotografens kontaktinformasjon på tone.tostie@nationaltheatret.no

Det administrative arkivet

Store deler av det historiske administrative arkivet (1899 – 2000) er overlevert Nasjonalbiblioteket. 

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...