Hopp til innhold
125 år
Amina Sewali

Amina Sewali

Skuespiller

Amina Sewali er utdannet skuespiller ved Det Multinorske (Det Norske Teatret og HiNT) og jobber som skuespiller, danser, sanger, komponist og manusforfatter. Hun er en av de seks talentene som er med i NyeNational 2020.

Hun har hatt flere soloopptredener på ulike events og i flere TV-programmer. Hun medvirket som danser og skuespiller i musikalen Izzat – en kjærlighetsopera (2006) ved Den Norske Opera & Ballett og som sanger og skuespiller i forestillingen Spoonface Steinberg (2009) ved Nordic Black Theatre.

Sewali var manusforfatter, komponist og skuespiller i musikalen Tærsjern på Grønland (2010), som blant annet ble spilt ved Oslo Nye Teater og Dramatikkens hus. Hun var manusforfatter, komponist og skuespiller i forestillingen Patty and the Wolf (2012), akkompagnert av Oslo Filharmoniske Orkester i Oslo Konserthus. Sammen med gruppen Fog medvirket hun som skuespiller, danser og musikkprodusent i musikalen Bivrfrost i samarbeid med Frikar i 2013, og i 2017 var hun manusforfatter, komponist og skuespiller i Jenta som ville bli konge ved Dramatikkens hus.

Ved Det Norske Teatret har hun spilt Hare i Snøkvit og Jette i monologen Fiskane, søv dei? I 2019 har hun medvirket som skuespiller, komponist og musiker i Frikars danseforestilling Gestr ved Teater Innlandet. 

Hun har tidligere spilt Solveig/Shamso i Peer Gynt (2014/2015), Jory i Krenket , Eva i Antipodene og medvirkende i Den kaukasiske krittringen ved Nationaltheatret.

 

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...