Hopp til innhold
125 år
Benedicte Maurseth

Benedicte Maurseth

Musiker

Benedicte Maurseth jobber som frilansmusiker. 

Hun begynte å spille hardingfele åtte år gammel hos Knut Hamre, og har tradisjonsmusikk fra Hardanger som sitt spesialfelt. Hun har studert ved Ole Bull Akademiet, og har de siste årene arbeidet som kveder.

Selv om den solistiske musikken står hennes hjerte nærmest, arbeider hun sammen med de fremste kunstnerne på tvers av sjangre. Hun arbeider sammen med forfattere og skuespillere som Jon Fosse, Svein Tindberg, Anne Marit Jacobsen, Knut Hamre, Nils Økland, Berit Opheim og Gabriel Fliflet.

Maurseth har hatt en dyp interesse for barokkinstrumenter og har i flere år arbeidet med gamle 1700-talls hardingfeler. Hun har turnert både som solist og i samarbeid med andre, både i Norge og internasjonalt. Hun har også flere CD-utgivelser bak seg, og i 2014 ga hun sammen med Åsne Valland Nordli CD-en Over Tones på det prestisjetunge plateselskapet ECM Records. Samme år debuterer Maurseth også som forfatter på Det Norske Samlaget med boka: Å vera ingenting – Samtalar med spelemannen Knut Hamre.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...