Hopp til innhold
125 år
Emil Johnsen

Emil Johnsen

Skuespiller

Emil Johnsen er utdannet skuespiller fra Teaterhögskolan i Göteborg (1999–2003). 

Han jobbet etter endt utdannelse ved Dramaten i Stockholm, og har de senere årene vært ansatt ved Nationaltheatret og Det Norske Teatret i Oslo. Han har spilt i flere filmer og TV-serier, både i Norge og Sverige.

Roller i utvalg, Nationaltheatret: den unge mannen/hovedrollen i Styrtet engel, Juristen i Salong, pappaen til Emilie i Foreldremøte, Freddy i I Hired a Contract Killer, David i Natten er dagens mor, Jacob Katz i Klassen vår, Lady Anne/Hertugen av Buckingham i Richard III, Den Onde Greven i Reisen til julestjernen, Ricky i Kaos er nabo til Gud og Petja Trofimov i Kirsebærhagen.

Riksteatret: Jeg var Fritz Moen
Det Norske Teatret: Christopher i Det merkelege som hende med hunden den natta, Kavring i Brørne Løvehjarte, Stian/Fredrik i Det stykket natt, Oscar i Vinterlangt, Berit i Over open avgrunn og Antichrist.
Oslo Nye Teater: Bernhard Borge i De dødes tjern.
Dramaten: Prins Johan i Gustav Vasa.
Haugesund Teater: Romeo i Romeo og Julie.

Han har også gjort seg bemerket i monologforestillingen Farvel til Eddy Bellegueule i regi av Kjersti Horn, som blant annet ble spilt ved Det Norske Teatret.

TV: Okkupert, Størst av alt, En uppstoppad hund og Arkivet.
Film: Svart Stig, RoseMari, Alt det vakre, The Ice Cream Truck, Ego, Behandlingen, Isolerad, Uskyld, Upperdog, Varg Veum, Cornelis, Kommandør Treholt, Thali-Ihantala 1944 og Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö.

De siste årene har Emil Johnsen mottatt flere priser og utmerkelser: Kritikerprisen for teater 2012, Jean Carmet-prisen for beste skuespiller ved filmfestivalen i Angers i Frankrike (2011), Rising Star ved Filmfestivalen i Stockholm 2010 og nominert til Heddaprisen 2014 for rollen som Ricky i Kaos er nabo til Gud.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...