Erik Hivju

Skuespiller

Erik Hivju har arbeidet ved Nationaltheatret siden 1968.

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Studenten Arkenholz i Spøksonaten, Håkon Håkonssøn i Kongsemnerne, Eugene Marchbanks i Candida, Alfred Allmers i Lille Eyolf, Helmer i Et dukkehjem, Augie i Dagen dør i søvn, Astrov i Onkel Vanja, Polonius i Hamlet, Vemund Hov i Skammen, Faren i Salong, Sedoj i Plastilina, Kardinal Barberini og Pave Urban 8. i Galileo, Biskop Edvard Vergérus i Fanny og Alexander, Dogen i Othello, Vladimir i Diktator mot dikter, Albany i Kong Lear, Dommer Ljapkin-Tjapkin i Revisoren og Abraham i Klassen vår.

Han har spilt på en rekke andre norske scener, blant annet: Willy Loman i En handelsreisendes død (Rogaland Teater), Porfiri i Raskolnikov (Riksteatret), Hjalmar Ekdal i Vildanden og Kong Kreon i Antigone (Agder Teater). I 2006 spilte han Dovregubben i Bentein Baardsons oppsetning av Peer Gynt ved pyramidene i Giza i Egypt.

Film og TV i utvalg: Gåten Knut Hamsun, Ulvenatten, Hvaler og Kongens nei – Tre døgn i april, der han spilte Birger Eriksen, kommandant ved Oscarsborg.

Priser: Stiklestadprisen (2000), Teaterlederforeningens stipend, Nationaltheatrets vennestipend (1994) og Amandaprisen (1988) for Fjernsynsteatrets oppsetning av Tartuffe.