Hopp til innhold
125 år
Erik Hivju

Erik Hivju

Skuespiller

Erik Hivju har arbeidet ved Nationaltheatret siden 1968.

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Studenten Arkenholz i Spøksonaten, Håkon Håkonssøn i Kongsemnerne, Eugene Marchbanks i Candida, Alfred Allmers i Lille Eyolf, Helmer i Et dukkehjem, Augie i Dagen dør i søvn, Astrov i Onkel Vanja, Polonius i Hamlet, Vemund Hov i Skammen, Faren i Salong, Sedoj i Plastilina, Kardinal Barberini og Pave Urban 8. i Galileo, Biskop Edvard Vergérus i Fanny og Alexander, Dogen i Othello, Vladimir i Diktator mot dikter, Albany i Kong Lear, Dommer Ljapkin-Tjapkin i Revisoren og Abraham i Klassen vår.

Han har spilt på en rekke andre norske scener, blant annet: Willy Loman i En handelsreisendes død (Rogaland Teater), Porfiri i Raskolnikov (Riksteatret), Hjalmar Ekdal i Vildanden og Kong Kreon i Antigone (Agder Teater). I 2006 spilte han Dovregubben i Bentein Baardsons oppsetning av Peer Gynt ved pyramidene i Giza i Egypt.

Film og TV i utvalg: Gåten Knut Hamsun, Ulvenatten, Hvaler og Kongens nei – Tre døgn i april, der han spilte Birger Eriksen, kommandant ved Oscarsborg.

Priser: Stiklestadprisen (2000), Teaterlederforeningens stipend, Nationaltheatrets vennestipend (1994) og Amandaprisen (1988) for Fjernsynsteatrets oppsetning av Tartuffe.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...