Hopp til innhold
125 år
Per Frisch

Per Frisch

Skuespiller

Per Frisch er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1973–1976). 

Han har jobbet ved flere teatre og var ansatt i Fjernsynsteatret fra 1981 til 1985. Siden 1986 har han vært ansatt ved Nationaltheatret.

Roller i utvalg: Fader Toulon i Røde neser, Dagfinn Bonde i Kongsemnerne, Bobby i Krøplingen, Mannen i Stort og smått, Claudius i Hamlet, Peder Eriksen i Den stundesløse, Jeg i Et deilig sted, legen i Til Damaskus, Fernan i Et spansk stykke, Klesjtsj i På bunnen, Capulet i Romeo og Julie, Martin i Fool for love, medvirkende i Jeanne d'Arc og Twilight bar, Stepan i Diktator mot dikter, Zimmer i Osv., Fjodor Kulygin i Tre søstre, Bamsefar i Dyrene i Hakkebakkeskogen, Fogd i Brand  min Gud er storm og Simeónov-Pisjtsjik i Kirsebærhagen.

Roller i utvalg, Oslo Nye Teater: Tittelrollen i Macbeth og Ivan i Brødrene Karamasov. Den Nationale Scene: Sallieri i Amadeus. Det Norske Teatret: Skråninga. Piccolo Teatro, Italia: Den fremmede i Fruen fra havet.

Han har også dubbet flere tegnefilmer og TV-serier og lest inn lydbøker.

TV: Fox Grønland og Jul i Blåfjell. Frisch ble Amandanominert i kategorien beste mannlige birolle for filmen Pyromanen (2016).

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...